GUDS ORD [dgggb] & MÄNNISKORS
GUD MED DIG! |
| Jesaja 7:14 | | Genesis 28:15 |
| GOD WITH YOU!
+
+
+
+ VALET 2014 & 2018 -
Socialism & Islamism contra Kristen civilisation +
|
cid KOMMENTAR Socialisternas kamp emot kristendomen. På torsdagen (17 aug.) offentliggjordes två rapporter med kritik mot den sedan 1994 gällande värdegrunden om kristen etik i skolans läroplan.
Först SR Ekot på morgonen [samt på uppföljning på em av SR Ekot Blekinge ] om en undersökning av hur landets rektorer ställer sig till läroplanens etiska värdegrund. Också regeringens diskrimineringsutredare Masoud Kamali kom med sin utredning, och förordar att värdegrunden helt stryks ur läroplanen till förmån för ett antidiskrimineringsperspektiv. Ambitionen är att göra oss till nya sociala varelser enligt förslaget i SOU 2006:79 - ett gammalt recept från 30-talets fascistiska strömningar i bl.a. Sverige och Tyskland, och som tog sig uttryck i steriliseringsprojekt och annat.
Att dessa rapporter kom samtidigt, en månad före valet, kan ses som att ”någon” vill att valet i höst inte bara skall gälla äganderätt kontra socialism, dvs arbetarens rätt till sin egen lön kontra statens anspråk på att äga rätten till våra löner och egendomar. Det skall också handla om kristendom kontra islam och ateism.
Man vill göra valet till en fråga om kristendomens plats i det förflutna, nuet och framtiden, dvs vi skall fråntas rätten också till sanningen om vår historia. Fiendskapen mot kristendomen är inget nytt inom socialismen, den är med sedan Marx’ och Engels’ dagar. Redan förut i årets valrörelse har ministern Morgan Johansson tydligt visat sitt förakt för religionsfrihet, och demonstrerat sin vilja att förbjuda troende att delta i det politiska livet utifrån sina kristna värderingar. Och statsministern Göran Persson, den gudlöse socialisten, vill att kyrkan bara skall bry sig livet efter detta, dvs inte lägga sig i det som rör livet här och nu. Så talar socialister och visar sin syn på demokrati. Också fiendskapen emot privata friskolor är ett uttryck för fientlighet mot kristendom. Man kunde förstå om motståndet mot friskolor berodde på rädslan att inte kunna hindra militant islam att ingjutas i muslimska elever, men absurt nog tycks man inom socialismen snarast vilja närma sig dessa grupper och samarbeta med dem. Folkpartiets motstånd grundar sig nog mer på oro för islamismens spridning än avoghet mot kristna skolor.
Kampen mot vårt kristna arv och ursprung intensifieras. Vi erbjuds godtycke, despotism, moralisk neutralitet eller i värsta fall islamistisk fascism istället för kristendom, från vänstern, och till och med från den åtminstone till namnet kristna socialistiska Broderskapsrörelsen. Man bör nog inte förvåna sig att socialisterna visar sina bockfötter all tydligare. Socialisterna i Sverige har ett totalitärt arv, deras mål är totalitär makt, med ett avskaffande av all religion och moral. Islamister och fredliga muslimer används som nyttiga idioter för att omintetgöra kristendomens eviga sanningar som ständigt stör socialisternas nattsömn och aldrig ger dem någon ro förrän de utrotat tanken på Gud. Arma losers! –Obs! Marx och Engels skrev 1848 i sitt berömda Manifest om spöket som går runt världen, att de inte vill omskapa religionen och moralen, de vill avskaffa dem. De visste mycket väl att det finns ingen grund för moral om man kan utrota religionen. All moral har, eftersom den måste ha, en religiös, dvs teologisk grund. Det är, all moral grundar sig på en föreställning om Gud. Så även socialismen, som alltså grundas på den falska inbillningen och önskedrömmen, att det inte finns någon Gud som en gång skall döma dem för deras illdåd. Denna drömföreställning har funnits sedan syndafallet, ända sedan dess har människor hoppats att de skall undgå sin Domare. Ingen ser mig, jag kan göra vad jag vill, ingen skall döma mig. Dårar kallar psalmisten dessa som intalar sig sådant [Ps. 10:4] .
Socialdemokraterna och den annars splittrade vänstern, är överens i sin ateism och farliga flirt med islamistisk fascism, man vill att valet skall vara ett val mellan kristendom resp. islam, mellan kristen etik resp. islams etik, eller detta icke-existerande som man förrädiskt kallar (religions-) ”neutral” etik.
Man hoppas uppenbarligen att folket – som i decennier framfostrats i socialistiska synsätt, alltifrån dagisvaggan till fonusgraven, och blivit ilurade att man inte behöver plugga – numera är så okunnigt att de alltmer aggressivt kristendomsfientliga socialisterna skall gynnas i ett val där man får välja mellan ett erkännande av kristendomens plats i Sverige och världen, resp. religionsförakt, aggressiv gudlöshet och fjäsk för militant islam.
Man hoppas ofattbart nog att man skall få röster på ett förnekande av kristendomens enorma inflytande i historien, och i nuet, trots att kristendomen är den starkast växande läran om Gud, isynnerhet i tredje världen.
Man hoppas att folket i Sverige skall anamma en förfalskad historieskrivning, förakt för Kristus, och förnekande av kristendomen som källa till moral och framsteg i Sverige såväl som i Västvärlden, trots att kristendomen är den moraliska och tankemässiga värld som gett upphov till modern sjukvård, skola, kunskapssökande och vetenskap, och haft en genomgripande betydelse för hela vår civilisation. Den är källan till vårt lands framväxt och sammanhållning och moral.
Erika Cyrillus Olsson, ledarskribent på Dagen, skrev i fredags under rubriken ”Rör inte värdegrunden”:
”Om enhetssamhället österut [det gudlösa socialistimperiet/min anm.] rejält misslyckades med något, så var det väl individens fostran till rättskänsla, generositet, tolerans och ansvarstagande.””Att döma av återkommande motstånd mot kristendomen är dess blotta existens ett stort samhällshot. Nu angrips åter den värdegrund som skrevs in i läroplanen under den borgerliga regeringen 1994. ”
*
FÖR HEMMETS ANDAKTSTUNDER
BETRAKTELSER FÖR VAR DAG AV P. P. WALDENSTRÖM
[s. 5]
Förord.
Då ledningen för Svenska Missionsförbundets förlag anmodade mig att åstadkomma denna dagbetraktelsebok genom utdrag från lektor P. Waldenströms skrifter, så mottog jag detta uppdrag med glädje. Ty inom mig har under flera årtionden vid läsningen av lektorns senaste skrifter närts en önskan, att ett sådant arbete måtte bliva utfört, synnerligen med betraktelser ur dessa senare skrifter.
För omkring 50 år sedan utgavs dagbetraktelseboken »Stycken av livets ord» genom utdrag från lektorns ungdoms skrifter. Arbetet därmed verkställdes av en syster till honom.
Till den här föreliggande boken hava utdragen gjorts ur tidskriften Pietisten för åren 1897-1917. Blott två betraktelser ha tagits från årgången 1894.
Det ligger alltså en tid av ytterligare 20 till 40 års studier och erfarenheter i Guds skola under trägen författare- och predikoverksamhet mellan, vad som finnes infört i den förra, och vad som tagits med i den här boken. Detta gör, att föreliggande bok helt naturligt innehåller en mycket större rikedom till uppbyggelse än den förra, vilket en var, som har intresse att ta kännedom om förhållandet, till sin glädje skall finna.
I årgångarna 1897-1907 av Pietisten behandlade lektorn Davids Psalmer, som därefter fördes samman i tre band. I årgångarna 1908-1917 behandlades Efesierbrevet och början av Filipperbrevet jämte enstaka bibelställen. Se noten under betraktelsen för den 13 oktober. Det är nu från allt detta och synnerligen från Psaltaren, om betraktelserna tagits. Detta är ock helt säkert det allra bästa och mest lämpliga för här föreliggande ändamål, av vad lektorn skrivit. Denna åsikt hos mig förut har stadgats under arbetet att se igenom lektorns författareskap för att få betraktelser till boken.
Ingen bok i vår Bibel har heller så stor omväxling och rikedom som Psaltaren, då det är fråga om Gud såsom trofast, tillitsfull, rätt- [s. 6] färdig, nådig och god; eller då det är fråga om den troende såsom beroende av Gud och hans ord till tröst och glädje, undervisning och ledning, nåd och hjälp i alla livets förhållanden samt om den troendes längtan efter Gud och hans umgänge och närvaro i liv och död. På vilket uppbyggligt sätt, lektorn behandlat uttrycken för allt sådant och mera till i Nya Testamentets ljus, skall man finna under läsningen av betraktelserna här.
Vid utdragen till dessa har den principen synts mig riktig och följts att ej taga med utredningar i lärofrågor utan endast sådant, som rör sig omkring trosgemenskapen med Gud och Kristus samt dess erfarenheter och uppgifter i det dagliga livet, till tröst och undervisning, förmaning och uppväckande. Angående betraktelser för Påsktiden och Pingst hänvisas till noterna under texten för den 28 mars och 23 maj. Betraktelserna för årets till tiden bestämda högtider äro ock valda med hänsyn till dessa.
Vad nu redigeringcn beträffar, så må nämnas, att där språket burit en något ålderdomlig prägel med avseende på ordföljd och vissa uttryck, så har detta riktats till närmare överensstämmelse med nutida språkbruk. Det mesta arbetet därmed har utförts av redaktör Theodor Anderson.
Anförda bibelställen ovanför betraktelserna hava återgivits enligt Bibelkommissionens nyaste översättning utom i de fall, då lektorns översättning av Nya Testamentet och Psaltaren, som han vanligen följt, i något väsentligt haft andra uttryck och dessa blivit använda i betraktelserna. Inne i betraktelserna har lektorns översättning fått stå kvar, där han följt densamma. Men där han återgivit citat enligt den äldre Bibelkommissionens översättning av Nya eller Gamla Testamentet, ha dessa här återgivits i enlighet med nya översättningen.
Till slut må det tillåtas mig få uttala den glada vissheten, att dessa betraktelser utgöra en källa till rik välsignelse för alla, som vid husandakten eller andra tillfällen komma att läsa eller höra dem med ett bedjande och för det eviga livets ord öppet och mottagligt sinnelag. Gud, låt det ske så!
Stockholm i april 1927.
E. SJÖBERG.
Sidorna 5-6, ur
FÖR HEMMETS ANDAKTSTUNDER , BETRAKTELSER FÖR VAR DAG, AV P. P. WALDENSTRÖM
STOCKHOLM , SVENSKA MISSIONFÖRBUNDETS FÖRLAG , STOCKHOLM 1927 , SVENSKA TRYCKERIAKTIEBOLAGET
[Anm. Inscannat med C-Pen 800C, korrigerat och kontrolläst, lö 19 aug., 2006, C I Dagman]
*
9-11 Psalm 23:4
Fear No Evil - Frukta intet ont
Psalm 9:11 [1917]
"Och må de som känna ditt namn
förtrösta på dig;
ty du övergiver icke
dem som söka dig, HERRE."
Psalm 9:11 [KJV]
"Sing praises to the LORD,
which dwelleth in Zion:
declare among the people his doings."
REKOMMENDERAS - MEST LÄSVÄRDA I SVERIGE
MOST RECOMMENDED
LÄNKAR TÄNKVÄRDA ARTIKLAR
Sverige
- ENPARTISTATEN?
2003-07 | DSM | Intervju med Hans Bergström: "Sverige har blivit en ENPARTISTAT och ingen reagerar"
2004-02-19|SvD|Maktmonopol|Emil Uddhammar
2004-02-07|SvD Bränn.|Johnny Munkhammar|Den stora staten faller
1987-09-25|SvD|Hans L Zetterberg|(s)ekten som blev statskyrka
- HÄLSO & SJUKINDIKATIONER
Sverige i fara! - Artikelsamling
USA
Harper's Weekly
IRAQ
2004-02-26|NPQ Global Viewpoint|Condoleezza Rice|on WMD & IRAQ;Preemption;Russia;Pakistan & NPT|
2003-03-15 | Bildt.net | Carl Bildt | Peace for Iraq |
2003-02-09 | bildt.net | Carl Bildt | War? Peace? |
2002-10-12 | bildt.net | Carl Bildt | War in Iraq?
2001 Sep. 12, Wednesday | Time | Lance Morrow | The Case for Rage and Retribution |
BIBEL-LÄNKAR MM
Andakt
O store Gud/How
Great Thou
art/Wie gross bist du
Vår Gud är oss
en väldig
borg
Daglig
resekost, ur
Luthers verk
Ljudfiler på
dagen.com
- Lewi Pethrus: Bakgrund till "Löftena kunna ej svika"
- Einar Ekberg: "Löftena kunna ej svika"
- C G Hjelm: "Gör verkligheter av möjligheter"
Sv. kyrkan
Sv.
kyrkans
Bekännelseskrifter
Olavus
Petri: Ur
"Förmaning till alla evangeliska predikare"
Dr. Martin Luther
Martin Luther
1483-1546,
Project Wittenberg
Luthers 95
teser, 1517
[danska + latin]
The 95 Theses
[även ty
+fi]
Martin
Luthers Lilla katekes
Schmalkaldiska artiklarna
- Om synden
-
Om lagen
- Om evangeliet
- Huru en människa blir rättfärdig inför Gud, och om goda
gärningar
Om påvens
makt och överhöghet
Om en
kristen
människas frihet
Om den
trälbundna
viljan
-
Om trons
visshet
-
Skriftens klarhet
Stora
Galaterbrevskommentaren
-
FEMTIO
LYSANDE FÖRTJÄNSTER HOS DEN EGNA RÄTTFÄRDIGHETEN
- "Alla
de som låta det bero på laggärningar äro under förbannelse"
Verteidigungsrede auf dem Reichstag zu Worms
18. April 1521
John Wesley
John Wesley's Sermons
Biblar
Luthersk
Nätbibelskola
Bibeln
1917
Folkbibeln
bibeln.se
Die
Bibel,
Martin Luthers berömda, 1534
Crosswalk.com Bible Study
Tools
King James Version
Greek
NT,
Nestle-Aland
Bible
Gateway
Online Bibles [olika grek. NT,
Septuaginta]
Bibliotheca Biblica
IntraText
LAG & RÄTT
Domarregler
Olavus
Petri Domareregler
Svensk lagstiftning
Lagrummet:
Lagar och författningar
Regeringskansliet
Riksdagen
ORD & SPRÅK
Ordböcker
SAOB
SAOL, sjätte
uppl.
1889
SAOL, åttonde
uppl.
1923
KOLUMNISTER
Sverige
Per
Ahlmark, DN
Carl Bildt
USA
Max Boot
David S. Brooks, NYT
Thomas L. Friedman, NYT
Christopher Hitchens,
Slate column,
Fighting Words
Christpher Hitchens, Column, The Mirror, London
The Christopher Hitchens Web
Charles Krauthammer, WP
William Safire, NYT