| START | Mest lästa | Debattartiklar || Motto: Vad Säger Skriften? | Bibeltolkningsprinciper || TACK GODE GUD! DU LEVER ÄNNU! VÄLKOMMEN HIT! || höger-kol.: Art. på Denna Sida | Tio senaste | ARKIV |

CID - CARL INGEMAR DAGMAN - KRISTENDOM & SAMHÄLLE +
<$BlogRSDURL$>
GUDS ORD [dgggb] & MÄNNISKORS

GUD MED DIG! | | Jesaja 7:14 | | Genesis 28:15 | | GOD WITH YOU!
+ + +

+ VALET 2014 & 2018 - Socialism & Islamism contra Kristen civilisation +
onsdag, april 02, 2008

  socialister skyr sanning

GUDS ORD [dgggb] & MÄNNISKORS

2008-04-02 on kl. 06:40
cid KOMMENTAR MASSMÖRDARSMEKARNA VISAR FÄRG

Jag tror knappt mina ögon när jag läser debattartikeln i Dagens Nyheter för idag "Regeringen gör historia till ideologiskt slagfält" (DN 2008-04-02).

Det är tydligen en hel hög med människor som inte tvekar att avslöja sig själva som försvarare av förtigandet av den socialistiska ideologins effekter.

De vill inte ha kunskap och än mindre ge ut kunskap om den reellt existerande socialismens massmord, folkförtryck och övergrepp av alla tänkbara slag i vår närmaste historia, och i vår närmaste omgivning.

Vilka är då dessa som vill att de unga generationerna inte skall få veta något om de långt över hundra miljonerna av den egna, obeväpnade och oskyldiga befolkningen som mördades i socialismens namn under 1900-talet i Sovjet, Kina och Kambodja för att bara nämna de tre värsta?

Vilka är de som inte vill att unga människor skall begrunda hur det kan komma sig att den ideologi som säges vara världens räddning fick Mao att mörda omkring åttio miljoner av den egna obeväpnade oskyldiga befolkningen på bara tjugosju år?

Vilka är de som inte vill att det skall omtalas att Mao mördade ca 8000 per dag, dag efter dag, 365 dagar per år, år efter år i 27 år?

Det är ca 6 mördade per minut, eller en ungefär var tionde sekund, timme efter timme, 24 timmar om dygnet, dygn efter dygn, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, i tjugosju mycket långa marschår!

Vilka är de som inte tycker att det är något som man bör tänka över, forska i, studera och fördjupa sin kunskap om, minst lika mycket som Hitlers massmördande?

Vilka är de som gärna ser att man stannar vid massmördaren Hitler i sina studier av totalitära rörelser?

Vilka är de som tycker att Hitlers mördande av ca 20 miljoner under 12 år vid makten, det är 1,6 miljoner per år, är förfärligt, men inte att massmördaren Mao är än mer förfärlig, trots att han mördade i en dubbelt så hög takt, ca 3 miljoner per år?

Vilka är de som inte vill att unga människor skall få höra om hur socialisten Stalin mördade i en takt av mindre än 2 miljoner per år?

Man blir inte förvånad då man läser den del av listan av namn som är sjuka nog att vilja skämma ut sig med att finnas med under artikeln i DN. Det är den ena socialisten och diktatursmekaren efter den andre.

Att de kallar sig akademiker och forskare, och till och med uppbär en och annan verklig tjänst som sådan, det gör saken än värre. Det är en skam att den akademiska världen är så åtskild från verkligheten att så många massmördarvänner ostört kan verka i den akademiska ankdammen.

Det vore ju en sak om de nu när våren kommer satt på sofforna runt Svansjön och pratade med fåglarna medan de matade dem med lika delar brödsmulor och föredrag om Maos förträfflighet; eller i insuttna fåtöljer på Ofvandahls och bevisade att de inte kan skilja terrorister och socialistiska massmördare från Churchill, Truman, Reagan och Bush; men att utöva undervisning på universitetsnivå och vilja förhindra att en stor kunskapslucka fylls igen med fakta hos unga genrationer, det är bara för mycket.

Jag tänker inte slösa ett enda ord på deras lögnaktiga ursäkter för detta sitt motstånd mot sanningen. De är likt ormar som ömsar skinn, men fortfarande förblir ormar. somliga försöker nog att klä sig i fårakläder men vargsinnet går att höra på rösten.

Att en sådan artikel kan skrivas idag, beror nog på att dessa som undertecknat den hoppas att socialisterna i riksdagen, varav inte så få har stor tolerans för socialisters massmördande på den egna befolkningen, skall återkomma till makten 2010, så att dessa sanningsskygga "forskare" och "lärare" och "akademiker" skall kunna återgå i lugn och ro till sin verklighetsflykt.

Men Reinfeldtregeringen (R) har kommit till makten därför att folket är trötta på att få höra lögner. Åter till verkligheten, åter till ordens rätta betydelse, det är den grund som alliansens mandat och makt vilar på. Det är inga dåliga grejer!

Dessa som nu så villigt, långt efter dessa socialistiska massmördares död, lojalt ställer upp för att skydda det som skyddas kan av deras "ära", skall nog inte räkna med något stöd hos folket för sina lögner och sanningsskygghet.

Däremot kan man hoppas att de skriver fler sådana här artiklar, ty det bidrar på ett icke föraktligt sätt till att folket förstår vilken lögnaktig värld socialister lever i, vilket i sin tur och på sitt sätt bidrar till att göra alliansregeringen än mer nödvändig och den enda trovärdiga i nästa val.

Till sist bara det enkla och uppenbara. Regeringen hade inte behövt ge Forum för Levande Historia detta uppdrag om att dra fram i ljuset socialismens historiskt unika massmord, om det inte vore för att Sverige i typ hundra år dominerats av socialister som gjort allt för att ursäkta och dölja eller till och med försvara och hylla dessa massmordsregimer!!

*

Tillägg 2008-04-03 to morgon

Under hela den socialdemokratiska eran, från 1930-talet och framåt, har isynnerhet synen på omvärlden präglats av socialistiska synsätt.

Särskilt gäller det från 1960-talet och framåt, att politiker och journalister med socialistiska glasögon har tolkat världen åt svenskarna i TV, radio och utrikespolitiken.

När den socialistiska verkligheten i Sovjet kollapsade blev alla överraskade, borgare kanske mest. Borgare är ofta naiva och trodde att nu var socialismen slut i Sverige också.

Tvärtom har den socialistiska propagandan i radio, TV och stora tidningar (tänk DN) men också små (tänk Dagen), blivit allt värre ju längre vi kommer från 1989 och Berlinmurens fall. Det var lättare att hålla stånd mot socialismen när det fanns hemska exempel att visa på i vår närhet. Av samma skäl är det lättare att verka för socialistiska idéer nu.

Det är alltså inte så att vi har levt i en neutral värld i Sverige fram till Reinfeldtregeringen. I allra högsta grad tvärtom. Diktatorer och massmördare har från alla möjliga håll tolererats, ursäktats, försvarats och även hyllats. Det är och har varit akademiker, författare, inte-llektuella, skribenter och politiker som med små och stora, offentliga och mindre offentliga medel och knep inbillat svenskarna att det inte är någon skillnad på USA och socialistiska massmördare.

När dessa nu blir utsatta för en indirekt kritik, i och med att deras hyllningsobjekt kritiskt skall granskas, då skriker de som små grisar. De vill ostört få fortsätta att vältra sig i dynga och försvara ondskan! De är nog ganska ensamma om att tycka att det är en bra idé att de skall få fortsätta med detta.

För övrigt har ledarskribenten Henrik Berggren i artikeln "Tack Göran och Fredrik!" (DN 2008-04-03) en poäng eller två, men de väger lätt emot det faktum att sanningen ingalunda haft någon självklar hemortsrätt i det svenska offentliga samtalet. Han skriver:

"Indignationen över detta bör inte drivas för långt - även i en demokrati är staten i högsta grad inblandad i hur det förflutna tolkas. Den är ansvarig för museer, forskningsmedel, arkiv, lärarutbildningar, kursplaner - hela det avgörande ramverket för våra kunskaper om historien. Men i en demokrati bör politiker inte kunna gripa in i själva verksamheten."

Chansen för mer sanning ökar nu, en större balans bör kunna åstadkommas. Men socialister vet att deras argument är tunna, så om de inte får fördel så kommer de att förlora ansiktet. Må det ske!

*

Också DN:s Per Jönsson, en av dessa som inte precis hatar att hata USA, skriver idag i sin Signerat-artikel, "Putin populärare än Bush" (DN 2008-04-03) en liten oskyldig mening om att "glömma" och "förlåta".

Utan alltför stor långsökthet, kan man tänka sig den lilla meningen som ett litet oskyldigt inlägg i debatten om Forum för Levande historias uppdrag. Det uppdrag som går ut på att se till att ingen kan spela oskyldig om socialistiska massmördares historiskt unikt stora massmord. Massmord på den egna obeväpnade befolkningen i fredstid, för att de vågade tänka på annat sätt än socialismen fordrade. Jönsson skriver käckt:

"Vladimir Putins Ryssland klarar sig dock väsentligt bättre än USA i världsopinionen. Blott 33 procent ser negativt på Rysslands inflytande i världen, en minskning på ett år med sju procent. 37 procent betraktar Ryssland positivt, (en ökning med åtta procent), varav bland amerikaner siffran är 45 procent! Rysslands gamla kallakrigsmotståndare tycks alltså ha dragit ett streck över Moskvas kommunistiska, aggressiva förflutna."

Visst är det vackert med sanningen via mätningar! Låt oss glömma historien! Eller?

Men vänta nu, är det inte just sådana här siffror, som bevisar hur alltför fort vi glömmer, både Hitler och Stalin?

Bevisar inte också de här siffrorna om opinioner att hela västvärlden hellre glömmer än kommer ihåg? Bevisar det inte också att vi kanske inte har något att glömma därför att hela väst lever i stor okunnighet om vårt närmaste förflutna?

Det är allvarliga tecken på att vi står i risk att göra om samma misstag som på 1930-talet.

Kommer Väst att ge efter för islamister? Kommer Väst att ge efter för Iran och Ahmadinejad?

Skall vi köpa fred genom att sälja ut ett nytt litet 'Tjeckoslovakien' eller ett nytt 'Polen' - denna gången heter det lilla landet som många vill sälja för fred, Israel. "Kasta Israel åt lejonen!, så världen får ro!" Kommer DN att tjuta med i den hopen?

Att försöka göra islamister på gott humör genom att göra som de vill, är en säker metod att stärka deras maktlystnad och berusning!

Ahmadinejad vill förinta Israel - skall han få det om han lovar hela världen fred sedan? Är Väst dumma nog att tro honom i så fall?

Är världsfreden värd mer än Israel? Eller är det tvärtom? Vem kan eller vill leva i en värld som sålt ut ett litet land till förintelse bara för att det är hatat?

- Så där kan man hålla på, då man läser vad de skriver alla dessa som har "förståelse" eller mer för socialistiska experiment med massmord på den egna befolkningen.

*

LÄS OCKSÅ PÅ DENNA BLOGG:
* * * *
cid bloggens motto: "VAD SÄGER SKRIFTEN?" [Läs här]
cid bloggens tolkningsprinciper: Ständig Efterskrift [Läs här]
* * * *

*

Läs mer:
"Minister avfärdar historikers kritik " (DN 2008-04-03)
"Uppropsmakare mot upplysning om kommunismen" (SvD 2008-04-03)
"Tack Göran och Fredrik!" (DN 2008-04-03)
"Historiker fördömer kampanj mot kommunismen" (Dagen 2008-04-02)
(Andra intressanta bloggar om , , )

*

 


OBS!!
ARKIVERINGEN HAR ÄNDRATS!
till
lagring per datum istället för per månad!

Vänligen se "ARKIV" i höger spalten!
Content Swedish; English (starting July 2006)
Articles on Christianity & Society and
Comments on articles by others
by Carl Ingemar Dagman, Habo, Sweden
Email

Created Monday, Feb. 2, 2004
Changes in design Sept. 2006, Febr. 2008

Psalm 145 to 150 - Read from KJV

9-11 Psalm 23:4
Fear No Evil - Frukta intet ont

Psalm 9:11 [1917]
"Och må de som känna ditt namn
förtrösta på dig;
ty du övergiver icke
dem som söka dig, HERRE."

Psalm 9:11 [KJV]
"Sing praises to the LORD,
which dwelleth in Zion:
declare among the people his doings."


  LÄNK till CID på Twitter


  ARTIKLAR PÅ DENNA SIDA:

  socialister skyr sanning


  DE TIO SENASTE ARTIKLARNA:

  (R) återställer (s)kolan
  stöldhöga skatter - det godas fiende & fuskets moder
  den som inte vill arbeta, får inte äta
  Hat mot kristna - är hat mot människor & Gud
  fungerande länkar Koranfilmen "Fitna"
  Guds ord & Luthers (30 mars): Guds vilja, evigt & här
  aktuella länkar Koranfilmen
  Dags att vakna! Islam hotar Väst!
  ordens makt & maktens ord
  Koranfilmen 'Fitna' på webben - Geert Wilders' fil...  ARKIV


  REKOMMENDERAS - MEST LÄSVÄRDA I SVERIGE

  DICK ERIXON - Sveriges mest läsvärde politiske kommentator

  VÄRLDEN IDAG - Sveriges mest utmanande tidning (nåja)

  MOST RECOMMENDED

  RealClearPolitics - the best every day

  LÄNKAR TÄNKVÄRDA ARTIKLAR

  Sverige
  - ENPARTISTATEN?

  2003-07 | DSM | Intervju med Hans Bergström: "Sverige har blivit en ENPARTISTAT och ingen reagerar"

  2004-02-19|SvD|Maktmonopol|Emil Uddhammar

  2004-02-07|SvD Bränn.|Johnny Munkhammar|Den stora staten faller

  2004-01-21 on|DN Ledare|Efter 44 år i följd 1932-1976,innebär perioden 1994-2006 ytterligare 12 obrutna år

  1987-09-25|SvD|Hans L Zetterberg|(s)ekten som blev statskyrka

  - HÄLSO & SJUKINDIKATIONER
  Sverige i fara! - Artikelsamling

  EU & USA
  2002-12|American Enterprise|Karl Zinsmeister|Bird's Eye|Old and In the Way (USA and Europe)|*MÅSTE LÄSAS!!

  USA
  Harper's Weekly

  IRAQ
  2004-02-26|NPQ Global Viewpoint|Condoleezza Rice|on WMD & IRAQ;Preemption;Russia;Pakistan & NPT|

  2004-02-23|Weekly Standard,Vol.9,Issue 23|Robert Kagan & William Kristol| The Right War for the Right Reasons|The liberation of Iraq was abundantly justified|

  2003-11-05 | Slate | Christopher Hitchens | Restating the Case for War - Waiting for Saddam to change is what got us into this mess in the first place | fighting words - A wartime lexicon

  2003-10-20 | Weekly Standard vol. 9, iss. 6 | Robert Kagan & William Kristol | Why We Went to War: The case for the war in Iraq, with testimony from Bill Clinton

  2003-03-15 | Bildt.net | Carl Bildt | Peace for Iraq |

  2003-02-09 | bildt.net | Carl Bildt | War? Peace? |

  2003-01-28 Tu | IHT The Internatonal Herald Tribune | Carl Bildt | End the Decades of War in Iraq - Regime change in Iraq isn't optional

  2002-10-12 | bildt.net | Carl Bildt | War in Iraq?

  9/11
  2001-10-08 må | Aftonbladet | Carl Bildt | "Låt en sak stå alldeles klar: USA har inte bara rätten att slå tillbaka mot Usama bin Ladin, utan också skyldigheten att göra det" |

  2001 Sep. 12, Wednesday | Time | Lance Morrow | The Case for Rage and Retribution |

  BIBEL-LÄNKAR MM

  Andakt
  O store Gud/How Great Thou art/Wie gross bist du
  Vår Gud är oss en väldig borg
  Daglig resekost, ur Luthers verk
  Ljudfiler på dagen.com
  - Lewi Pethrus: Bakgrund till "Löftena kunna ej svika"
  - Einar Ekberg: "Löftena kunna ej svika"
  - C G Hjelm: "Gör verkligheter av möjligheter"

  Sv. kyrkan
  Sv. kyrkans Bekännelseskrifter
  Olavus Petri: Ur "Förmaning till alla evangeliska predikare"

  Dr. Martin Luther
  Martin Luther 1483-1546, Project Wittenberg
  Luthers 95 teser, 1517 [danska + latin]
  The 95 Theses [även ty +fi]
  Martin Luthers Lilla katekes
  Schmalkaldiska artiklarna
  - Om synden
  - Om lagen
  - Om evangeliet
  - Huru en människa blir rättfärdig inför Gud, och om goda gärningar
  Om påvens makt och överhöghet
  Om en kristen människas frihet
  Om den trälbundna viljan
  - Om trons visshet
  - Skriftens klarhet
  Stora Galaterbrevskommentaren
  - FEMTIO LYSANDE FÖRTJÄNSTER HOS DEN EGNA RÄTTFÄRDIGHETEN
  - "Alla de som låta det bero på laggärningar äro under förbannelse"
  Verteidigungsrede auf dem Reichstag zu Worms 18. April 1521

  John Wesley
  John Wesley's Sermons

  Biblar
  Luthersk Nätbibelskola
  Bibeln 1917
  Folkbibeln
  bibeln.se
  Die Bibel, Martin Luthers berömda, 1534
  Crosswalk.com Bible Study Tools
  King James Version
  Greek NT, Nestle-Aland
  Bible Gateway
  Online Bibles [olika grek. NT, Septuaginta]
  Bibliotheca Biblica IntraText

  LAG & RÄTT

  Domarregler
  Olavus Petri Domareregler

  Svensk lagstiftning
  Lagrummet: Lagar och författningar
  Regeringskansliet
  Riksdagen


  ORD & SPRÅK

  Ordböcker
  SAOB
  SAOL, sjätte uppl. 1889
  SAOL, åttonde uppl. 1923

  KOLUMNISTER

  Sverige
  Per Ahlmark, DN
  Carl Bildt

  USA
  Max Boot
  David S. Brooks, NYT
  Thomas L. Friedman, NYT
  Christopher Hitchens, Slate column, Fighting Words
  Christpher Hitchens, Column, The Mirror, London
  The Christopher Hitchens Web
  Charles Krauthammer, WP
  William Safire, NYT


  Powered by Blogger