| START | Mest lästa | Debattartiklar || Motto: Vad Säger Skriften? | Bibeltolkningsprinciper || TACK GODE GUD! DU LEVER ÄNNU! VÄLKOMMEN HIT! || höger-kol.: Art. på Denna Sida | Tio senaste | ARKIV |

CID - CARL INGEMAR DAGMAN - KRISTENDOM & SAMHÄLLE +
<$BlogRSDURL$>
GUDS ORD [dgggb] & MÄNNISKORS

GUD MED DIG! | | Jesaja 7:14 | | Genesis 28:15 | | GOD WITH YOU!
+ + +

+ VALET 2014 & 2018 - Socialism & Islamism contra Kristen civilisation +
lördag, mars 29, 2008

  Dags att vakna! Islam hotar Väst!

GUDS ORD [dgggb] & MÄNNISKORS

Just nu finns den engelska versionen att se här: Fitna the movie.

"The film's title comes from the Arabic word fitna which is used to describe "disagreement and division among people", or a "test of faith in times of trial". (wikipedia)

2008-03-29 lö uppdatering av fredagens artikel
cid KOMMENTAR FILMEN OM KORANEN PÅ NÄTET

Som man kan se nedan så har LiveLeak stängt av Koranfilmen på grund av hot, vilket man beklagar i ett statement som ligger istället för filmen. Detta är allvarligt.

Varje gång man i västerlandet gör helt ofarliga saker, skriver, ritar, filmar för att uppmärksamma det sinnessjuka våldshyllandet inom islam, så bevisas hur berättigade sådana anklagelser är, genom att den islamska världen genast hotar, och begår nya våldsdåd och mord för att de inte får som de vill och för att folk inte tystnar inför deras anspråk.

Islamister, vilka är förfärande många, vill skrämma hela världen till underkastelse, och när deras våldsdåd fördöms i ord och teckningar och filmer så svarar de med än mer våld. Och gång på gång tystnar då alla västerländska medier, ber om ursäkt, och till och med fördömer de som bara upprepar det dessa islamister själva säger!

Vi är tillbaka i smekandet av tyranner, vi är tillbaka i knäböjandet för avgudar som Hitler och Stalin, det är alltid massmördare med världserövrarambitioner som gång på gång hotar världen och blir orsak till att hela världen sätts i brand!

Vilket kommer först? Världserövrarambitionerna eller massmorden? Är det den som mördar som märker vilken makt han kan få? Eller är det den som är besatt av total makt som inte drar sig för att mörda? Ingen aning, men resultatet blir detsamma.

Iran, Ahmadinejad och islamister av alla sorter har satt sig före att hela världen skall undrkasta sig deras idéer. Detta är mycket allvarligare än vi VILL förstå. Det har pågått mycket för länge redan! Vi gör om samma misstag som med Hitler, vi tror inte att han menar vad han säger. Han är bara tokig! Kanske det, men en sådan tokighet är farlig för hela världen!

Varför tycker västerländska media att det är okej att visa bilder på avrättningar som nyhetsmaterial, men sedan fördömer man visandet av samma material när det sätts ihop till en dokumentär film? Koranfilmen "Fitna" är bar en i raden ev en stor mängd varningar vi får gång på gång.

Hur länge skall vi sova den oskyldiges sömn? Hur länge skall vi tro gott om mördare? Hur länge skall vi agera styrda av rädsla? När skall västvärldens folk vakna? När skall vi våga se och säga vad som är på väg att hända? Ja, vad som redan hänt, gång på gång! De tystar oss i våra egna hem, i våra egna länder!! Hur länge skall rädsla och feghet få gömma sig bakom "hänsyn"? Man skall inte visa hänsyn mot mördare och och hot! Sådana skall uppsökas och straffas!

USA och Europa måste nu äntligen försvara sig själva och säga stopp. Krig väntar i morgon, och ju längre vi skjuter upp att försvara oss, desto värre blir det för oss.

Dett är mycket olycksbådande! Vi har redan gett upp och ändå är inte muslimerna ens tio procent av Europas befolkning! Vilken berusning av makt detta måste inge all islamister och alla muslimer som tyst sympatiserar med dem. De ser bilder framför sig hur väst världen erövras genom hotfulla ord, genom dödshot och ett par terrordåd vart annat år. Genom ändrad lagstiftning, genom tillåtelse av sharialagar, genom att påtvinga alla i västerlandet islams etik, vilket är detsamma som att acceptera deras religion som överordnad!

De gottar sig i förtid åt alla våra rikedomar, men de kommer inte att kunna sköta det om de nu än lyckas erövra det. Europa förintas och kulturen kastas tusen år eller mer tillbaka! Vi har ansvar att bevara det vi fått i arv och byggt vidare på. Vi talar om tusentals år av civilisation som riskerar att kastas på sophögen!

VAKNA! För Guds skull , för livets skull! Innan det blir än värre. När man skjuter upp besvärliga saker blir de bara värre och kostnaden mångdubbelt större. Vi måste sätta stopp nu. Fler nidteckningar! Fler filmer! Massiva protester och fördömanden! Vi måste tala om vem som bestämmer. Vi måste visa att vi herrar i våra egna hus!

Muslimer, islamister eller inte, skall inte komma till Europa, få allt de vill ha av oss, av våra skattepengar, ibland utan att behöva arbeta, och sedan steg för steg, dag för dag, lägga beslag på all makt i våra samhällen. Det är absurt och visar framför allt på att det socialistiska Europa har brutit ner all självbervarelsedrift och livsvilja i de europeiska folken. Ateismen skördar nu sina frukter, gudsförnekelsen straffas. Vi måste vända om till honom som ensam äger all makt.

Skall de bo kvar här måste de som Tony blair sade, lära sig våra regler, och vår kultur, den kristna, annars måste de tvingas att göra det. Om det inte passar, så passar de inte här. Så är det, så måste det vara. Annars blir vi uppätna inifrån! Detta måste få ett slut innan det blir än värre och blodiga katastrofala följder! När skall västvärlden återfå sin lust att leva och börja uppträda med självbevarelsedrift?

*

Dick Erixon skriver idag "Wilders får rätt - yttrandefriheten i Europa hotad" (Erixon.com 2008-03-29):

"Nya allvarliga hot mot webbhotell resulterar i att Geert Wilders film Fitna” släckts ner: Omstridd islamfilm stoppad (se också här, här, här). Därmed ökar paradoxalt trovärdigheten i Wilders budskap. Islam präglas av hot och våld. Också i Europa. Vi får heller inte glömma att det var genom exakt den här typen av hot och våld som fundamentalistiska partier använde Weimarrepubliken för att nå makten. Man hotade tidningsredaktioner som skrev ofördelaktigt om deras ledare, och de flesta tidningar föll undan för hoten — så som tidningar lyder dem som hotar idag. Därmed undgick fundamentalisterna kritisk granskning och blev största parti i tyska parlamentet på 1930-talet. Våldets utövare får inte vinna på nytt."

*

[från 2008-03-28]

Det ser ut som om Geert Wilders film om Koranen inte kommer att sändas i holländsk TV. Ingen vågar. Är det någon som ser tecknen på väggen?

Mene mene tekel...

Filmen har i alla fall släppts på webben. På LiveLeak kan man just nu se filmen "Fitna the Movie: Geert Wilders' film about the Quran" [Titta här] (English).

Tips: Skaffa Realplayers senaste version med inspelningsfunktion för video och ljud, mycket värdefullt om du vill ladda ner TV-program från SVT eller radioprogram som normalt inte går att spara på datorn.

Skaffa Realplayer först [Gå hit] och ladda sedan ner filmen!

Eller se den här:

*

Hur många muslimer finns det i Europa nu? Tio procent? Nej. Frankrike har ca 8 procent, Nederländerna ca 5,5, Sverige ca 5, Schweiz ca 4,3, Spanien ca 4, Tyskland ca 3,7 procent.

Och ändå agerar vi som om de vore 80 procent. Vad händer med Europa när de är tio eller tjugo procent? Trettio?

Mene mene tekel u-farsin

*

Tack vare amerikanska armén finns det mest demokratiska medlet någonsin - internet. Det hade aldrig kunnat uppstå någon annanstans i världen. Det är bara en av alla oräkneliga uppfinningar som fötts i den västerländska kulturen med rötter i kristendomen. Detta kristna arv som gjort allt detta möjligt förnekas mer och mer, ja utpekas som en fiende till utveckling.

Väst, den nedgående solens land, föraktades av öst, men har övertrumfat öst i allt under lång tid.

Nu begår vi trots denna överlägsenhet ett långsamt självmord, vi aborterar vår befolkning, vi försvarar brott och brottslingar, vitmålar våra fiender, svartmålar oss själva och vågar inte kritisera dem som vill döda oss.

Vi är underlägsna moraliskt, vi bryter ner oss själva. Eller finns det ännu krafter slumrande, som kan väckas till liv innan vi fullbordar den totala kapitulationen?

Mene mene tekel u-farsin

Skall denna urgamla domstext bli oss till en varning innan det är för sent, eller är det redan för sent?

"... du har inte ärat den Gud som har ditt liv och ditt öde i sin makt. Det var han som sände denna hand och lät den skriva denna skrift.

Skriften lyder: Mene mene tekel u-farsin. Och så skall orden tydas:

Mene - Gud har räknat ditt rikes dagar och gjort slut på det. Tekel - du är vägd på en våg och befunnen för lätt. Peres - ditt rike har delats och givits åt meder och perser." (Dan 5:23-28)

*

Dick Erixon är kritisk till viss del (Läs här) och hans synpunkt är viktig, han säger:

"Det jag inte gillar är att den drar alla muslimer över en kam, genom att visa diagram över antalet muslimer i Holland och i Europa. Intrycket blir att de som praktiserar islam med automatik står bakom de våldsamma tolkningarna. Fokus borde ligga på de extrema uttrycken för islam. De är allvarliga nog."
*

LÄS OCKSÅ PÅ DENNA BLOGG:
* * * *
cid bloggens motto: "VAD SÄGER SKRIFTEN?" [Läs här]
cid bloggens tolkningsprinciper: Ständig Efterskrift [Läs här]
* * * *

*

Läs mer:
"Anti-islamsk dokumentär "västerländsk vendetta"" (Dagen 2008-03-28)
"Det kan vara tidernas aprilskämt" (SvD 2008-03-28)
"Premiär för Geert Wilders koranfilm" (Erixon.com 2008-03-27)
"Omstridd islamfilm på internet" (DN 2008-03-27)
(Andra intressanta bloggar om , , )

*

 


OBS!!
ARKIVERINGEN HAR ÄNDRATS!
till
lagring per datum istället för per månad!

Vänligen se "ARKIV" i höger spalten!
Content Swedish; English (starting July 2006)
Articles on Christianity & Society and
Comments on articles by others
by Carl Ingemar Dagman, Habo, Sweden
Email

Created Monday, Feb. 2, 2004
Changes in design Sept. 2006, Febr. 2008

Psalm 145 to 150 - Read from KJV

9-11 Psalm 23:4
Fear No Evil - Frukta intet ont

Psalm 9:11 [1917]
"Och må de som känna ditt namn
förtrösta på dig;
ty du övergiver icke
dem som söka dig, HERRE."

Psalm 9:11 [KJV]
"Sing praises to the LORD,
which dwelleth in Zion:
declare among the people his doings."


  LÄNK till CID på Twitter


  ARTIKLAR PÅ DENNA SIDA:

  Dags att vakna! Islam hotar Väst!


  DE TIO SENASTE ARTIKLARNA:

  ordens makt & maktens ord
  Koranfilmen 'Fitna' på webben - Geert Wilders' fil...
  Dagen, helvetet & Hedenius - gäller Bibeln?
  kristna obamavänsterns hat mot USA & vita
  laglösa gator & Sarnecki: brottsligheten ökar
  fritt folk flyr fack & församling
  religiös klima(k)tism - känslor viktigare än fakta
  tidningen Dagen ljuger & blockerar min blogg
  Obama - hat mot vita under sken av rättfärdighet
  svenska medier smakar egen medicin  ARKIV


  REKOMMENDERAS - MEST LÄSVÄRDA I SVERIGE

  DICK ERIXON - Sveriges mest läsvärde politiske kommentator

  VÄRLDEN IDAG - Sveriges mest utmanande tidning (nåja)

  MOST RECOMMENDED

  RealClearPolitics - the best every day

  LÄNKAR TÄNKVÄRDA ARTIKLAR

  Sverige
  - ENPARTISTATEN?

  2003-07 | DSM | Intervju med Hans Bergström: "Sverige har blivit en ENPARTISTAT och ingen reagerar"

  2004-02-19|SvD|Maktmonopol|Emil Uddhammar

  2004-02-07|SvD Bränn.|Johnny Munkhammar|Den stora staten faller

  2004-01-21 on|DN Ledare|Efter 44 år i följd 1932-1976,innebär perioden 1994-2006 ytterligare 12 obrutna år

  1987-09-25|SvD|Hans L Zetterberg|(s)ekten som blev statskyrka

  - HÄLSO & SJUKINDIKATIONER
  Sverige i fara! - Artikelsamling

  EU & USA
  2002-12|American Enterprise|Karl Zinsmeister|Bird's Eye|Old and In the Way (USA and Europe)|*MÅSTE LÄSAS!!

  USA
  Harper's Weekly

  IRAQ
  2004-02-26|NPQ Global Viewpoint|Condoleezza Rice|on WMD & IRAQ;Preemption;Russia;Pakistan & NPT|

  2004-02-23|Weekly Standard,Vol.9,Issue 23|Robert Kagan & William Kristol| The Right War for the Right Reasons|The liberation of Iraq was abundantly justified|

  2003-11-05 | Slate | Christopher Hitchens | Restating the Case for War - Waiting for Saddam to change is what got us into this mess in the first place | fighting words - A wartime lexicon

  2003-10-20 | Weekly Standard vol. 9, iss. 6 | Robert Kagan & William Kristol | Why We Went to War: The case for the war in Iraq, with testimony from Bill Clinton

  2003-03-15 | Bildt.net | Carl Bildt | Peace for Iraq |

  2003-02-09 | bildt.net | Carl Bildt | War? Peace? |

  2003-01-28 Tu | IHT The Internatonal Herald Tribune | Carl Bildt | End the Decades of War in Iraq - Regime change in Iraq isn't optional

  2002-10-12 | bildt.net | Carl Bildt | War in Iraq?

  9/11
  2001-10-08 må | Aftonbladet | Carl Bildt | "Låt en sak stå alldeles klar: USA har inte bara rätten att slå tillbaka mot Usama bin Ladin, utan också skyldigheten att göra det" |

  2001 Sep. 12, Wednesday | Time | Lance Morrow | The Case for Rage and Retribution |

  BIBEL-LÄNKAR MM

  Andakt
  O store Gud/How Great Thou art/Wie gross bist du
  Vår Gud är oss en väldig borg
  Daglig resekost, ur Luthers verk
  Ljudfiler på dagen.com
  - Lewi Pethrus: Bakgrund till "Löftena kunna ej svika"
  - Einar Ekberg: "Löftena kunna ej svika"
  - C G Hjelm: "Gör verkligheter av möjligheter"

  Sv. kyrkan
  Sv. kyrkans Bekännelseskrifter
  Olavus Petri: Ur "Förmaning till alla evangeliska predikare"

  Dr. Martin Luther
  Martin Luther 1483-1546, Project Wittenberg
  Luthers 95 teser, 1517 [danska + latin]
  The 95 Theses [även ty +fi]
  Martin Luthers Lilla katekes
  Schmalkaldiska artiklarna
  - Om synden
  - Om lagen
  - Om evangeliet
  - Huru en människa blir rättfärdig inför Gud, och om goda gärningar
  Om påvens makt och överhöghet
  Om en kristen människas frihet
  Om den trälbundna viljan
  - Om trons visshet
  - Skriftens klarhet
  Stora Galaterbrevskommentaren
  - FEMTIO LYSANDE FÖRTJÄNSTER HOS DEN EGNA RÄTTFÄRDIGHETEN
  - "Alla de som låta det bero på laggärningar äro under förbannelse"
  Verteidigungsrede auf dem Reichstag zu Worms 18. April 1521

  John Wesley
  John Wesley's Sermons

  Biblar
  Luthersk Nätbibelskola
  Bibeln 1917
  Folkbibeln
  bibeln.se
  Die Bibel, Martin Luthers berömda, 1534
  Crosswalk.com Bible Study Tools
  King James Version
  Greek NT, Nestle-Aland
  Bible Gateway
  Online Bibles [olika grek. NT, Septuaginta]
  Bibliotheca Biblica IntraText

  LAG & RÄTT

  Domarregler
  Olavus Petri Domareregler

  Svensk lagstiftning
  Lagrummet: Lagar och författningar
  Regeringskansliet
  Riksdagen


  ORD & SPRÅK

  Ordböcker
  SAOB
  SAOL, sjätte uppl. 1889
  SAOL, åttonde uppl. 1923

  KOLUMNISTER

  Sverige
  Per Ahlmark, DN
  Carl Bildt

  USA
  Max Boot
  David S. Brooks, NYT
  Thomas L. Friedman, NYT
  Christopher Hitchens, Slate column, Fighting Words
  Christpher Hitchens, Column, The Mirror, London
  The Christopher Hitchens Web
  Charles Krauthammer, WP
  William Safire, NYT


  Powered by Blogger