| START | Mest lästa | Debattartiklar || Motto: Vad Säger Skriften? | Bibeltolkningsprinciper || TACK GODE GUD! DU LEVER ÄNNU! VÄLKOMMEN HIT! || höger-kol.: Art. på Denna Sida | Tio senaste | ARKIV |

CID - CARL INGEMAR DAGMAN - KRISTENDOM & SAMHÄLLE +
<$BlogRSDURL$>
GUDS ORD [dgggb] & MÄNNISKORS

GUD MED DIG! | | Jesaja 7:14 | | Genesis 28:15 | | GOD WITH YOU!
+ + +

+ VALET 2014 & 2018 - Socialism & Islamism contra Kristen civilisation +
fredag, augusti 21, 2009

  pingstpastor låter vegetarian jämställa köttätande med aborter - men raderar den som säger emot

GUDS ORD [dgggb] & MÄNNISKORS

2009-08-21 fre 00:45
cid KOMMENTAR VEGETARIAN: KÖTTÄTANDE & ABORTER LIKA ILLA

Pingstpastorn i Ängelholm, Mikael Karlendal, driver bloggen "Ängelholmspastorn tycker till". Den 11 augusti tog han upp ämnet "Är det rätt att äta kött?", föranlett av en artikel med samma ämne och rubrik i svart-som-natten-tidningen Dagen, en gudlös tidning som ljuger så fort den andas och likväl kallar sig kristen.

Karlendal visade på ett förtjänstfullt och framtidsdigert sätt att det är rätt att äta kött, enligt Bibeln.

Strax börjar en viss vegetarian S.J. som kallar sig kristen predika sitt falska budskap och det bär sig inte bättre än att han och jag hamnar i ett långt och utdraget diskuterande. Till slut "tröttnar" Karlendal och i strid med sina egna kommentarsregler så tar han utan förvarning bort en stor mängd inlägg, alla mina och Svens (tror jag) och kanske ytterligare några. På hans blogg står det annars under kommentarsregler: "Jag tänker inte redigera bort saker du ångrar att du skrivit, om jag en gång har publicerat dem (har gjort det blott en gång)." [2009-08-20 to kl. 21.13] [*]

[Uppdatering fre 21 aug. kl. 11.27 - Det går för Mikael Karlendal som alla syndare som ljuger för att dölja sina synder att de går allt längre i orättfärdighet, den ena synden leder till den andra, lögnen som skall dölja brttet leder lögn för att dölja lögnen osv., ända tills förhärdelsen blir så stor att de inte kan vända om, anklaga sig själva, bekänna, ångra sig och ta emot förlåtelse.

Mikael hade fräckheten radera utan förvarning, och utan skäl, och sedan efteråt ange andra skäl än de verkliga, och han gör det dessutom i strid med sina egna regler som säger: "Jag tänker inte redigera bort saker du ångrar att du skrivit, om jag en gång har publicerat dem (har gjort det blott en gång)." Nu visade han igår kväll prov på ytterligare fräck lögnaktighet, han skickar ett mail till mig - han raderade inte min emailadressm, vilket är ett bevis till på hans ohederlighet, han borde raderat den med alla inläggen - i detta mail säger han: "Om du läser noga, ska [du] finna att jag inte säger att jag inte kommer att redigera bort saker, jag säger att jag inte kommer att göra det bara för att du sent omsider ångrar något du skriver... Så dina anklagelser om att jag bryter mot mina egna regler är i detta fallet helt hämtat ur luften. Så här har vi en av DINA lögner och desinformationer! "

Med andra ord skryter denne fräcke lögnare med att han LOVAR att inte ta bort det någon ångrar att han skrivit, men han anser sig därmed inte alls ha lovat att inte ta bort sådant som skribenten VILL ha kvar. Det säger allt om denne lille tyrann i pingstpastorskläder. Kan man tänka sig en "snyggare" ande än denna, det hans kommentatorer kan komma att ångra att de skrivit, det skall han straffa dem med att låta stå kvar, men det de vill ska stå, det får inte stå om det inte passar denne minityrann i de onda andarnas kyrka i Ängelholm. Ack vilket elände är det inte i det s.k. Pingstsamfundet!

Anm. 2009-08-21 fre 11.34 - Eftersom denne lille pastor i det lilla Ängelholm långt söderut gärna vill komma upp sig och norrut till de större städerna Pingstsamfundet för andelösa, så är han naturligtvis lyhörd för signalerna från de mäktiga i de andelösas förbund. Både Hörnmark, Hedin och Piensoho tiger eller till och med sympatiserar med abort och pingstvänner medverkar till och med vid aborter och har därmed rättfärdigat mord på de allra minsta, mest sårbara och mest behövande - bara för att de är så små!!

Undra på att denne Karlendal inte upprörs över att hans sektmedlem vegetarianen Sven likställer mord på människor med dödande av djur, trots att det ena är Guds ordning och det andra är fördömt och förtjänar dödsstraff.

[*] Anm. fre 20 aug. 21:45 - samma text fanns att läsa då han raderade den 18 aug., nu har han i efterhand lagt till att han tänker radera "vendettor" och "personliga kampanjer" som om det kunde rättfärdiga det han gjorde den 18 aug., dessutom måste man vara rätt skruvad för att få vårt öppenhjärtiga utbyte till en "vendetta", och om någon drev kampanj så var och är det S.J., nämligen för vegetarianism. "stora sidodiskussioner" avråder han från men han hotar inte utradera dem.]

Vad det verkliga skälet till borttagandet är vet jag inte, men faktum är att vegetarianen S.J. som likställer köttätande med aborter är inte portad, medan jag som fördömde det är portad. Och ikväll har S.J. brett ut sig med recept på vegetariska måltider under ämnet som handlar om köttätande! Tala om avvikelse! Det vittnar om att Mikael Karlendal antingen inte menar allvar med sin artikel att det är rätt att äta kött, eller att han trots det tycker att vegetarisk kost bör uppmuntras. Men han gör i så fall det genom att låta en vegetarian som likställer köttätande med aborter få utbreda gudlös och antikristlig villolära inspirerad av demoner på sin pingstkyrkoblogg!

Det är kanske inte så konstigt som det kan låta. Pingstkyrkor har fler demoner än de flesta kyrkor, demoner är sådana som tränger sig in i tankelivet med villoläror. Pingstkyrkor lever i lögn om vad som är synd och vad synd är och särskilt vad arvsynd innebär. De lever också i lögn om dopet och Anden och mycket annat. Men dessa tre stycken räcker för att göra pingstkyrkorna till värre hålor än en del av hedningarnas tempel. Pingstkyrkor skapar falska helgon, Gehennas barn, som sedan söker göra proselyter överallt, som i sin tur blir värre skenhelgon och Gehennas barn än dem som värvade dem. Och så där har det varit nu i typ hundra år eller hundrafemtio om man räknar sedan baptisterna började sin grova villolära i Sverige.

Förljugenheten ökar med varje generation. Bibelkunskapen är nästan noll, föraktet för Bibeln är kompakt, synden härskar minst lika mycket i kyrkorna som utanför. Världens ande hyllas som sanningssägare. Och ändå nu som alltid inbillar de sig vara helgon som är heligare än du, ja heligare än Gud. Sådant är förbannat.

Wesley skrev med rätta att den som förnekar arvsynden är ingen kristen. Så gör också Paulus, Augustinus och Luther och andra reformatorer. Dessa kunde hela sin Bibel. De kände därför Herrens Ande som är den som talar i Skriften - hela Skriften. Även när det gäller dödsstraff, som synes i Jerusalem precis efter Andens utgjutande då Ananias och Safira föll döda ned av Andens kraft.

Redan pingstkyrkornas syndförståelse är bevis nog på att de har inte Anden, eftersom de inte följer Ordet, som är Herrens Ande. Deras dopp är ett sektdopp och "frälsar" således till pingstkyrkor, och leder därför till gärningslära också i övrigt. Otro i allmänhet och särskilt i form av rationalism förgiftar allt, det enda de verkligen tror, i betydelsen tro mot bättre vetande, är att de är fyllda av Anden och inte kan synda i egentlig mening. Det är svårt att hitta mer självbedragna människor än somliga s.k. pingstvänner. Deras ande är av det slaget att de går direkt från "andefyllda" möten i kyrkan till krogen, så skriver självaste pingsttidningen. Men det är inget nytt, så gjorde en viss känd pastor/sångare i Stockholm Filadelfia för flera decennier sedan. Det är väl ungefär samma ande i flaskan som i de demoner de umgås med i pingstkyrkan. Kristi ande är det inte.

Man säger ett och gör ett annat.

Guds ord varnar för vegetarianism och kallar det onda andars läror. Vegetarianen S.J. som hycklar kristendom för att desto lättare kunna sprida sitt gift bland kristna, stöder sin villolära med vackra ord som "barmhärtighet" och "glädje" och påstår helt fräckt att köttätande dödar inte bara djur utan leder till att människor dör vars liv kunde räddats om vi producerade färre djur för konsumtion. Sådana fantasier kan ges pseudovetenskapligt stöd, men inte några i verkligheten hållbara bevis. Han försökte inte heller bevisa sina fräcka påståenden. Först hette det "Om det var si eller så, borde man inte då sluta äta kött..." och när jag påpekade att han själv erkände att han inte visste, då skulle man helt plötsligt glömma "om". När han trodde att "om" skulle göra det lättare för hans villolära, då ville han spela ödmjuk. Men när han förstod att det inte gick hem, då spelade han tvärsäker, men utan bevis. Bluff & båg, kort sagt. Så ser Djävulens gärningar ut, precis som vanlig "hedervärd" lögn.

Här kommer mitt sista inlägg på Karlendals blogg under rubriken "Är det rätt att äta kött?", och därefter raderades allt jag skrivit. Allt som togs bort kan läsas här på min blogg i posten "Är det rätt att äta kött? - eller om moralism i alla möjliga frågor", tisdag den 18 aug. 2009 [ Läs här ].

Min tanke är att detta jag här skriver borde hyllats och prisats av Karlendal, för det visar just hur denna skenheliga vegetarianism i själva verket enbart handlar om att djur är lika mycket värda som människor, och till och med att djuren kan frälsas och skall återuppstå. Det är en mycket allvarlig villolära med svåra konsekvenser för allt andligt liv.

Det är onda andars lära. Dessa andar som ingen frälsning har att vänta utan ett evigt straff, de vill dra med sig så många som möjligt till samma ställe för att de inte ska vara ensamma. Onda människor och onda andar har det gemensamt att de finner en satanisk tillfredsställelse i att locka fler till samma öde som de själva har att vänta. Det är den enda njutning som finns för dem. De drivs av hat emot Gud för den dom som med rätta har drabbat dem. De har sin lust i att göra Gud emot. De har ju inget att förlora, de kan inte frälsas. De är som dödsdömda eller livstidsdömda - vad de än gör så kan det inte bli värre. Därför är det av stor vikt att människor som vill undkomma domen ser upp med villoläror. De kommer aldrig ensamma. Den som släpper in en villolära har snart tre nya som klappar på dörren coh vill in. och var och en av dem har ännu fler i släptåg. Endast den som benhårt håller sig till Guds ord kan bli räddad. Dessa som föraktar Guds ord kommer att dömas av de ord de föraktat. Till sist, man ska inte bedja för förhärdade människor.

= = =

Karlendals blogg "Ängelholmspastorn tycker till", i ämnet "Är det rätt att äta kött?"

cid skriver 18 augusti 2009 kl 14:25

"Sven, jag ser mer och mer farliga idéer i dina inlägg. Här är ett riktigt försåtligt:

Du skriver 17 augusti 2009 kl 19:29 “Svar till CID 15 augusti 14:38″

[3 b)]“JAG upphäver väl INGEN FRIHET? Det är det i så fall situationen som gör. Var o en avgör själv, men eftersom jag tror att svenskar o andra västerlänningar kunde vara friskare och gladare med modifieraede kostvanor (och i Sverige har köttkonsumtionen fördubblats sedan ca 1960 och vi liggger internationellt högt både i köttkonsumtion och aborter) och att jag tror mark och vatten osv kunde utnyttjas bättre med mindre djuruppfödning ärajag självklart positiv till en minskad djuruppfödning och till om mattraditionerna åtminstone på sikt ändras. OM jag tror något kunde förbättra för många på vårt klot kan jag tala för det.”

cid komm.

1. “..i Sverige har köttkonsumtionen fördubblats sedan ca 1960 och vi liggger internationellt högt både i köttkonsumtion och aborter..”

a) Är det inte märkligt att svenskarna lever längre än de flesta (alla?) trots att vi äter mer kött än andra?

b) Eller är det just därför, skulle man ju kunna fråga?

c) Köttkonsumtion är dåligt i dina ögon, och aborter är dåligt också i dina ögon. Men är det verkligen så att du vill jämställa detta som lika ont? Köttätande dödar ju, eftersom avstående räddar liv.

d) Vilket dödar flest människoliv menar du? Aborter eller köttätande?

e) Vilket är “mest” omoraliskt anser du? Aborter eller djurdödande (köttätande)?

f) Om du anser aborter vara värre, varför söker du inte stoppa aborter istället för djurdödande?

g) Är dödande av djur (genom köttätande) värre än att döda människor genom aborter?

h) Du väcker onekligen tanken att köttätande (djurdödande) är att jämställa med dödande av människor.

i) Är det en oavsiktlig felsägning, en freudiansk lapsus, eller är det ett öppet ställningstagande eller menar du inte så alls?

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

J) JAG VILL VETA: VILKET ÄR VÄRST?

J.1) Om du svarar aborter så ägnar du dig åt en skitsak istället för det viktiga – hur kan det komma sig?

J.2) Om du svarar djurdödande (köttätande) då är du ingen kristen, eller du är kristen utanför Guds ord, om nu något sådant kan tänkas!

J.3) Det finns ingen frälsning och ingen frälsare för djur, inte ens de fallna änglarna har någon frälsare!

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

K) SVARA INTE PÅ NÅGOT ANNAT förrän du svarat på fråga J)! DET ÄR DET HELT AVGÖRANDE HÄR.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

2. [Sven] “OM jag tror något kunde förbättra för många på vårt klot kan jag tala för det.”

[cid] a) Självklart! Men att göra det med hänvisning till kärlek och binda kristna och andra människors samveten i strid med Guds ord, det ÄR en helt annan sak. Och det är det du ägnar dig åt enligt dina egna ord. Och det är i strid med Guds ord och det är att välja mörker framför ljus, död framför liv, förbannelse framför välsignelse."

= = = = = =

Detta fick alltså inte stå kvar, inte heller har S.J. av Karlendal ombetts att svara. Typiskt för sanningslösa pingstvänner är att de föredrar lögner som sägs i "rätt ton" men slår ifrån sig sanningen med så absurda argument som att "tonen" är fel. Det ser ut som om jag kom sanningen för nära här, eller så är Karlendal personlig vän med Sven och vill hålla sig väl med honom. Sanningslöst är det hur som helst. Men som sagt, förljugenheten i pingstkyrkor isynnerhet och kyrkor i allmänhet är inte sällan större än utanför kyrkorna. Gud tycks ha slagit kyrkorna med blindhet, eftersom de går från lögn till lögn. Så går det med de som överger och föraktar Guds ord, de kommer allt längre bort från sanningen. Många hedningar och säkert en och annan ateist kommer att dömas lindrigare än dessa infernaliska hycklare i pingstkyrkor och annars. Må den som är vaken hålla sig vaken, och den som står se till att han inte faller. Det är ingen lek, som somliga tycks tro, det är på liv och död och fienderna är verkliga och skrämmande farliga och försåtliga.

*

LÄS OCKSÅ PÅ DENNA BLOGG:
* Dödsstraffet, Gud, Bibeln, Kristenheten & Dagen [ Läs här ]
* dödsstraffet, bibeln & små steg bort från lögn [ Läs här ]
* Är bistånd & diakoni till icke-troende bibliskt? [ Läs här ]
* Om Lydnad & Olydnad, Mot Gud & Människor, Enligt Bibeln & Vår Tids Kristenhet [ pdf ]
* Hur mycket kan man ändra på och ändå hävda att man har BIBELN SOM HÖGSTA NORM? [Läs här]
* Dubbelheten inför Guds Ord kan inte bestå [ Läs här ]
* cid bloggens motto: "VAD SÄGER SKRIFTEN?" [Läs här]
* cid bloggens tolkningsprinciper: Ständig Efterskrift [Läs här]
* * * *

LÄS MER PÅ NEWSMILL:
2009-07-20 PASTOR SWÄRDS BIBELHYCKLERI [ Läs här ]
2009-07-03 GARDELL & DEN AVFALLNA KYRKAN [ Läs här ]
2009-04-09 Hellre ärliga ateister än hycklande bibelbekännare [ Läs här ]
Andra intressanta bloggar

*

Etiketter: , ,

 


OBS!!
ARKIVERINGEN HAR ÄNDRATS!
till
lagring per datum istället för per månad!

Vänligen se "ARKIV" i höger spalten!
Content Swedish; English (starting July 2006)
Articles on Christianity & Society and
Comments on articles by others
by Carl Ingemar Dagman, Habo, Sweden
Email

Created Monday, Feb. 2, 2004
Changes in design Sept. 2006, Febr. 2008

Psalm 145 to 150 - Read from KJV

9-11 Psalm 23:4
Fear No Evil - Frukta intet ont

Psalm 9:11 [1917]
"Och må de som känna ditt namn
förtrösta på dig;
ty du övergiver icke
dem som söka dig, HERRE."

Psalm 9:11 [KJV]
"Sing praises to the LORD,
which dwelleth in Zion:
declare among the people his doings."


  LÄNK till CID på Twitter


  ARTIKLAR PÅ DENNA SIDA:

  pingstpastor låter vegetarian jämställa köttätande med aborter - men raderar den som säger emot


  DE TIO SENASTE ARTIKLARNA:

  "kristna" bloggvärlden - något om att bli raderad,...
  Är det rätt att äta kött? - eller om moralism i al...
  "Den Avfallna Svenska Kyrkan" - idag på Newsmill.se
  "Pastor Swärds bibelhyckleri" publicerad på Newsmi...
  Kärleken & Ordet
  Pastor Swärd & hans gud "outstanding"
  Bibellärare anklagar pastorer för dålig bibelkännedom
  GARDELL, SWÄRD & BIBELN – eller något Om Den Avfal...
  Humant tycka synd om mördare som avrättas
  Alkohol igen - ansvar, skyldighet & ursäkt  ARKIV


  REKOMMENDERAS - MEST LÄSVÄRDA I SVERIGE

  DICK ERIXON - Sveriges mest läsvärde politiske kommentator

  VÄRLDEN IDAG - Sveriges mest utmanande tidning (nåja)

  MOST RECOMMENDED

  RealClearPolitics - the best every day

  LÄNKAR TÄNKVÄRDA ARTIKLAR

  Sverige
  - ENPARTISTATEN?

  2003-07 | DSM | Intervju med Hans Bergström: "Sverige har blivit en ENPARTISTAT och ingen reagerar"

  2004-02-19|SvD|Maktmonopol|Emil Uddhammar

  2004-02-07|SvD Bränn.|Johnny Munkhammar|Den stora staten faller

  2004-01-21 on|DN Ledare|Efter 44 år i följd 1932-1976,innebär perioden 1994-2006 ytterligare 12 obrutna år

  1987-09-25|SvD|Hans L Zetterberg|(s)ekten som blev statskyrka

  - HÄLSO & SJUKINDIKATIONER
  Sverige i fara! - Artikelsamling

  EU & USA
  2002-12|American Enterprise|Karl Zinsmeister|Bird's Eye|Old and In the Way (USA and Europe)|*MÅSTE LÄSAS!!

  USA
  Harper's Weekly

  IRAQ
  2004-02-26|NPQ Global Viewpoint|Condoleezza Rice|on WMD & IRAQ;Preemption;Russia;Pakistan & NPT|

  2004-02-23|Weekly Standard,Vol.9,Issue 23|Robert Kagan & William Kristol| The Right War for the Right Reasons|The liberation of Iraq was abundantly justified|

  2003-11-05 | Slate | Christopher Hitchens | Restating the Case for War - Waiting for Saddam to change is what got us into this mess in the first place | fighting words - A wartime lexicon

  2003-10-20 | Weekly Standard vol. 9, iss. 6 | Robert Kagan & William Kristol | Why We Went to War: The case for the war in Iraq, with testimony from Bill Clinton

  2003-03-15 | Bildt.net | Carl Bildt | Peace for Iraq |

  2003-02-09 | bildt.net | Carl Bildt | War? Peace? |

  2003-01-28 Tu | IHT The Internatonal Herald Tribune | Carl Bildt | End the Decades of War in Iraq - Regime change in Iraq isn't optional

  2002-10-12 | bildt.net | Carl Bildt | War in Iraq?

  9/11
  2001-10-08 må | Aftonbladet | Carl Bildt | "Låt en sak stå alldeles klar: USA har inte bara rätten att slå tillbaka mot Usama bin Ladin, utan också skyldigheten att göra det" |

  2001 Sep. 12, Wednesday | Time | Lance Morrow | The Case for Rage and Retribution |

  BIBEL-LÄNKAR MM

  Andakt
  O store Gud/How Great Thou art/Wie gross bist du
  Vår Gud är oss en väldig borg
  Daglig resekost, ur Luthers verk
  Ljudfiler på dagen.com
  - Lewi Pethrus: Bakgrund till "Löftena kunna ej svika"
  - Einar Ekberg: "Löftena kunna ej svika"
  - C G Hjelm: "Gör verkligheter av möjligheter"

  Sv. kyrkan
  Sv. kyrkans Bekännelseskrifter
  Olavus Petri: Ur "Förmaning till alla evangeliska predikare"

  Dr. Martin Luther
  Martin Luther 1483-1546, Project Wittenberg
  Luthers 95 teser, 1517 [danska + latin]
  The 95 Theses [även ty +fi]
  Martin Luthers Lilla katekes
  Schmalkaldiska artiklarna
  - Om synden
  - Om lagen
  - Om evangeliet
  - Huru en människa blir rättfärdig inför Gud, och om goda gärningar
  Om påvens makt och överhöghet
  Om en kristen människas frihet
  Om den trälbundna viljan
  - Om trons visshet
  - Skriftens klarhet
  Stora Galaterbrevskommentaren
  - FEMTIO LYSANDE FÖRTJÄNSTER HOS DEN EGNA RÄTTFÄRDIGHETEN
  - "Alla de som låta det bero på laggärningar äro under förbannelse"
  Verteidigungsrede auf dem Reichstag zu Worms 18. April 1521

  John Wesley
  John Wesley's Sermons

  Biblar
  Luthersk Nätbibelskola
  Bibeln 1917
  Folkbibeln
  bibeln.se
  Die Bibel, Martin Luthers berömda, 1534
  Crosswalk.com Bible Study Tools
  King James Version
  Greek NT, Nestle-Aland
  Bible Gateway
  Online Bibles [olika grek. NT, Septuaginta]
  Bibliotheca Biblica IntraText

  LAG & RÄTT

  Domarregler
  Olavus Petri Domareregler

  Svensk lagstiftning
  Lagrummet: Lagar och författningar
  Regeringskansliet
  Riksdagen


  ORD & SPRÅK

  Ordböcker
  SAOB
  SAOL, sjätte uppl. 1889
  SAOL, åttonde uppl. 1923

  KOLUMNISTER

  Sverige
  Per Ahlmark, DN
  Carl Bildt

  USA
  Max Boot
  David S. Brooks, NYT
  Thomas L. Friedman, NYT
  Christopher Hitchens, Slate column, Fighting Words
  Christpher Hitchens, Column, The Mirror, London
  The Christopher Hitchens Web
  Charles Krauthammer, WP
  William Safire, NYT


  Powered by Blogger