| START | Mest lästa | Debattartiklar || Motto: Vad Säger Skriften? | Bibeltolkningsprinciper || TACK GODE GUD! DU LEVER ÄNNU! VÄLKOMMEN HIT! || höger-kol.: Art. på Denna Sida | Tio senaste | ARKIV |

CID - CARL INGEMAR DAGMAN - KRISTENDOM & SAMHÄLLE +
<$BlogRSDURL$>
GUDS ORD [dgggb] & MÄNNISKORS

GUD MED DIG! | | Jesaja 7:14 | | Genesis 28:15 | | GOD WITH YOU!
+ + +

+ VALET 2014 & 2018 - Socialism & Islamism contra Kristen civilisation +
onsdag, mars 12, 2008

  förvirrad pingstledare förvirrar om idioter & gamla tanter

GUDS ORD [dgggb] & MÄNNISKORS

2008-03-12 on
cid KOMMENTAR HEDINS AGERANDE OBEGRIPLIGT, NÅGOT FATTAS

Det är svårt att veta vad Pingstledaren Sten-Gunnar Hedin lider av. Han har sett blek ut i åratal. Om han inte mår bra så förstår man varför han vill avgå i förtid.

Något han inte lider av är behov av konsekvens och sammanhang i sina uttalanden och i sitt tänkande. Det blir liksom bara mer förvirrat varje gång han öppnar munnen, oavsett fråga. Det vore nog bäst för de närmast sörjande om Hedin lät bli att uttala sig. Han är ju ändå förbrukad och alla väntar på hans efterträdare, inklusive Hedin själv, som sagt att han vill gå i förtid, om en ersättare bara kan hittas.

I höstas uppmanade han pingstvänner att gå ur Svenska kyrkan för en sak som i och för sig var allvarlig, men som inte rörde hela Svenska kyrkan utan endast EN lokal församling, i vars tryckalster det fördömliga stått. Visserligen var det en Stockholmsförsamling, men inte ens det är detsamma som HELA Svenska kyrkan i hela Sverige. Det var svårt att se att uppmaningen var rimlig, såvida inte det var ett svepskäl för att få in mer pengar till Pingst FFS. Den kyrkoavgift som pingstvänner som bor i den aktuella församlingen i Stockholm sparar om de går ur Svenska kyrkan, skulle ju då kunna gå till Filadelfia och Pingst FFS som båda misskötts ekonomiskt under, ja just det, Hedins ledarskap.

Och nu idag, så annonserar han att vill vara kvar i IDIOTER & GAMLA TANTER-NYA TOTALITÄRA ORGANISATIONEN [IOGT-NTO], trots att de uteslöt pingstpastor Åke Green för åsikter i en fråga som inte har med nykterhet eller alkohol att göra. Det har till och med förekommit uppgifter om att Hedin bett Åke Green att själv begära utträde och förekomma en uteslutning. Alltihop är ännu sjukare än om cykelfrämjandet skulle utesluta folk med körkort.

Men Hedin går ett steg till. Han fördömer dem som gått ur IOGT-NTO i sympati med Åke Green. Hedin anser att man skall vara kvar för att kunna påverka. Det är alltså viktigt att gå ur Svenska kyrkan för vad en enda församlingstidskrift i ett enda nummer låtit trycka, medan det är viktigt att inte gå ur när en icke-kristen anti-kristen riksorganisation beslutar i sin högsta styrelse att utesluta en enskild kristen, dessutom pingspastor, för att han är kristen och som sådan håller sig till vad Guds ord säger!!

Detta är sjukt. Detta är obegripligt och för mycket. Alltså, alkoholfrågan är större än frågan om den kristna tron bland svenskarna? Det är vad Hedin säger. Utifrån vilka värderingar har han kommit fram till det? Han stannar bland idioter & tanter som smygdricker "några gånger" nu och då, precis som Hedin själv, men han vill inte stanna i Svenska kyrkan som trots allt förkunnar Kristus varje gudstjänst genom bibelläsning, offentlig bön och bekännelse! Och som ännu inte uteslutit Åke Green eller andra som tycker som han och som är kvar i kyrkan. Man häpnar!

*

Pingströrelsen är liksom kristenheten i övrigt, hotad inifrån på många sätt. Senast i Evangelistveckan i Jönköping talade man om att upp till 200 mindre församlingar kan ha upplösts fram till år 2020.

Många större församlingar har kämpig ekonomi och har ingen tillväxt.

Pingst FFS är i djupdykningsläge.

Hedin misskötte ekonomin i Filadelfia Rörstrand, och i Pingst FFS, och uttalar sig väldigt dubbelt i den ena frågan efter den andra.

När ska Pingst FFS ta sig samman? Kan Pingströrelsen befrias från Hedin och därmed befria Hedin från allt ansvar som för varje vecka tycks visa sig alltför tungt? Eller skall man vänta tills det blir värre? Hur mycket värre?

Alltihop är obegripligt och man undrar om det är något man inte fått veta. Kan det vara något helt annat som ligger bakom? Kan det ha något, och i så fall vad, och på vilket sätt, att göra med det faktum att IOGT-NTO fick köpa gamla Dagen-husets lokaler på Stora Essingen vid en tidpunkt då fastighetspriserna var i en svacka? - "Follow the money" är den klassiska metoden att lösa gåtor.

Den ena teorin är lika bra som den andra, så länge vi inte får veta allt. Men ekonomi är ofta, och har väldigt ofta varit orsaken till mycket gudlöst i påvekyrkan och andra sammanhang och det kan vara den verkliga orsaken till både det ena och det andra, också när det gäller Hedin.

Även det totalt misslyckade "öppnandet" för homosexuella - de jämfördes med spetälska! - kan ju ses som ett försök att få in pengar! Det vore inte alltför långsökt med tanke på att Hedin säkert känner både ansvar och skuld för den slappa kontrollen på ekonomin.

DET är inte kris i kristenheten. Det är KRIS.

Det går inte att ha något annat än Guds ord som auktoritet i församlingen. Pengar, projekt, bistånd, diakoni, politisk anpassning, "öppenhet" och allt vad det kallas måste ställas under Guds ords ljus. Allt måste i församlingen underordnas Guds ord. Annars går det illa. Men det här är nog bara början. Allt tyder på att det kommer att bli värre och värre.

*

Tillägg på förekommen anledning. Så här säger Sten-Gunnar Hedin enligt Dagen 2007-10-12 [Läs här]:

"Sten-Gunnar är uppvuxen i en alkoholfri miljö och brukar aldrig gå på krogen. Han har varit i kyrkans värld större delen av sitt liv och ser sig präglad av den miljön som varit hans liv och arbetsplats. - Jag har själv aldrig varit berusad, det har väl hänt att jag tagit något glas vin någon gång när jag blivit bjuden, och det är ungefär vart fjärde år, säger han. Han menar att de har gjort fel som sagt att den som dricker är mindre frälst eller oandlig, alkohol är inte en frälsningsfråga, utan mer en hälso- och samhällsfråga anser Sten-Gunnar Hedin - Vi har, enligt min uppfattning, inte givit tillräckligt goda och hållbara argument för att avstå från bruk av alkohol. Detta har givit en svag grund för en ideologiskt väl grundad uppfattning om varför man ska avstå från alkohol."

Inte många inom nykterhetsrörelsen är H-helnykterister eller A-absolutister, jag tror inte de kräver det heller. Åke Green däremot är H-helnykterist i betydelsen A-absolutist. Han låter sig inte ens bjudas på alkohol när han är bortbjuden till kristna som använder alkohol. Och han skull enog inte heller som Alf Svensson börja dricka bara för att han kom in i riksdagen.

Min poäng är IOGT-NTO förtjänar med råge att man driver med dem och kallar dem idioter & gamla tanter. Man kunde lagt till att NTO har fått den nya betydelsen Nya totalitära organisationen. Hedin är inte helnykterist, men är välkommen att vara med och stanna kvar. Om kd-Svensson är med vet jag inte. Men Åke Green är MER kvalificerad som medlem än alla dessa, inklusive styrelsen som jag slår vad om inte är helnykter. Ändå är det han som utesluts och inte Hedin, Svensson eller de styrelsemedlemmar som "någon gång" nyttjar alkohl utan att bli "berusad". ALLA pingstvänner, alla kristna, borde GÅ UT UR IOGT-NTO! En värre fars till "ideell förneing får man leta efter!/cid 2008-02-13 kl. 00:35

*

LÄS OCKSÅ PÅ DENNA BLOGG:
Idioter, Gamla Tanter, Green & homo6are utesluts
* * * *
cid bloggens motto: "VAD SÄGER SKRIFTEN?" [Läs här]
cid bloggens tolkningsprinciper: Ständig Efterskrift [Läs här]
* * * *

*

Läs mer:
"Sten-Gunnar Hedin stannar i IOGT-NTO" (Dagen 2008-03-12)
”Alkohol är inte en frälsningsfråga” (Dagen 2007-10-12)
(Andra intressanta bloggar om , , )

*

 


OBS!!
ARKIVERINGEN HAR ÄNDRATS!
till
lagring per datum istället för per månad!

Vänligen se "ARKIV" i höger spalten!




Content Swedish; English (starting July 2006)
Articles on Christianity & Society and
Comments on articles by others
by Carl Ingemar Dagman, Habo, Sweden
Email

Created Monday, Feb. 2, 2004
Changes in design Sept. 2006, Febr. 2008

Psalm 145 to 150 - Read from KJV

9-11 Psalm 23:4
Fear No Evil - Frukta intet ont

Psalm 9:11 [1917]
"Och må de som känna ditt namn
förtrösta på dig;
ty du övergiver icke
dem som söka dig, HERRE."

Psalm 9:11 [KJV]
"Sing praises to the LORD,
which dwelleth in Zion:
declare among the people his doings."


    LÄNK till CID på Twitter


    ARTIKLAR PÅ DENNA SIDA:

    förvirrad pingstledare förvirrar om idioter & gamla tanter


    DE TIO SENASTE ARTIKLARNA:

    varför lögnen föredra(s)
    andliga vaggsånger & osund optimism
    kvinnan & kristna Dagen Lr. Bibeln & Hitler
    "Går vi mot ny istid?!" - media tiger!
    Lutherord för 9 mars
    politik, etik & tron - med (kd) hit & dit
    om dopet & arvsynden
    skolplikt är tvång
    dag 2 på knä utan Gud i Jönköping
    Idioter, Gamla Tanter, Green & homo6are utesluts



    ARKIV


    REKOMMENDERAS - MEST LÄSVÄRDA I SVERIGE

    DICK ERIXON - Sveriges mest läsvärde politiske kommentator

    VÄRLDEN IDAG - Sveriges mest utmanande tidning (nåja)

    MOST RECOMMENDED

    RealClearPolitics - the best every day

    LÄNKAR TÄNKVÄRDA ARTIKLAR

    Sverige
    - ENPARTISTATEN?

    2003-07 | DSM | Intervju med Hans Bergström: "Sverige har blivit en ENPARTISTAT och ingen reagerar"

    2004-02-19|SvD|Maktmonopol|Emil Uddhammar

    2004-02-07|SvD Bränn.|Johnny Munkhammar|Den stora staten faller

    2004-01-21 on|DN Ledare|Efter 44 år i följd 1932-1976,innebär perioden 1994-2006 ytterligare 12 obrutna år

    1987-09-25|SvD|Hans L Zetterberg|(s)ekten som blev statskyrka

    - HÄLSO & SJUKINDIKATIONER
    Sverige i fara! - Artikelsamling

    EU & USA
    2002-12|American Enterprise|Karl Zinsmeister|Bird's Eye|Old and In the Way (USA and Europe)|*MÅSTE LÄSAS!!

    USA
    Harper's Weekly

    IRAQ
    2004-02-26|NPQ Global Viewpoint|Condoleezza Rice|on WMD & IRAQ;Preemption;Russia;Pakistan & NPT|

    2004-02-23|Weekly Standard,Vol.9,Issue 23|Robert Kagan & William Kristol| The Right War for the Right Reasons|The liberation of Iraq was abundantly justified|

    2003-11-05 | Slate | Christopher Hitchens | Restating the Case for War - Waiting for Saddam to change is what got us into this mess in the first place | fighting words - A wartime lexicon

    2003-10-20 | Weekly Standard vol. 9, iss. 6 | Robert Kagan & William Kristol | Why We Went to War: The case for the war in Iraq, with testimony from Bill Clinton

    2003-03-15 | Bildt.net | Carl Bildt | Peace for Iraq |

    2003-02-09 | bildt.net | Carl Bildt | War? Peace? |

    2003-01-28 Tu | IHT The Internatonal Herald Tribune | Carl Bildt | End the Decades of War in Iraq - Regime change in Iraq isn't optional

    2002-10-12 | bildt.net | Carl Bildt | War in Iraq?

    9/11
    2001-10-08 må | Aftonbladet | Carl Bildt | "Låt en sak stå alldeles klar: USA har inte bara rätten att slå tillbaka mot Usama bin Ladin, utan också skyldigheten att göra det" |

    2001 Sep. 12, Wednesday | Time | Lance Morrow | The Case for Rage and Retribution |

    BIBEL-LÄNKAR MM

    Andakt
    O store Gud/How Great Thou art/Wie gross bist du
    Vår Gud är oss en väldig borg
    Daglig resekost, ur Luthers verk
    Ljudfiler på dagen.com
    - Lewi Pethrus: Bakgrund till "Löftena kunna ej svika"
    - Einar Ekberg: "Löftena kunna ej svika"
    - C G Hjelm: "Gör verkligheter av möjligheter"

    Sv. kyrkan
    Sv. kyrkans Bekännelseskrifter
    Olavus Petri: Ur "Förmaning till alla evangeliska predikare"

    Dr. Martin Luther
    Martin Luther 1483-1546, Project Wittenberg
    Luthers 95 teser, 1517 [danska + latin]
    The 95 Theses [även ty +fi]
    Martin Luthers Lilla katekes
    Schmalkaldiska artiklarna
    - Om synden
    - Om lagen
    - Om evangeliet
    - Huru en människa blir rättfärdig inför Gud, och om goda gärningar
    Om påvens makt och överhöghet
    Om en kristen människas frihet
    Om den trälbundna viljan
    - Om trons visshet
    - Skriftens klarhet
    Stora Galaterbrevskommentaren
    - FEMTIO LYSANDE FÖRTJÄNSTER HOS DEN EGNA RÄTTFÄRDIGHETEN
    - "Alla de som låta det bero på laggärningar äro under förbannelse"
    Verteidigungsrede auf dem Reichstag zu Worms 18. April 1521

    John Wesley
    John Wesley's Sermons

    Biblar
    Luthersk Nätbibelskola
    Bibeln 1917
    Folkbibeln
    bibeln.se
    Die Bibel, Martin Luthers berömda, 1534
    Crosswalk.com Bible Study Tools
    King James Version
    Greek NT, Nestle-Aland
    Bible Gateway
    Online Bibles [olika grek. NT, Septuaginta]
    Bibliotheca Biblica IntraText

    LAG & RÄTT

    Domarregler
    Olavus Petri Domareregler

    Svensk lagstiftning
    Lagrummet: Lagar och författningar
    Regeringskansliet
    Riksdagen


    ORD & SPRÅK

    Ordböcker
    SAOB
    SAOL, sjätte uppl. 1889
    SAOL, åttonde uppl. 1923

    KOLUMNISTER

    Sverige
    Per Ahlmark, DN
    Carl Bildt

    USA
    Max Boot
    David S. Brooks, NYT
    Thomas L. Friedman, NYT
    Christopher Hitchens, Slate column, Fighting Words
    Christpher Hitchens, Column, The Mirror, London
    The Christopher Hitchens Web
    Charles Krauthammer, WP
    William Safire, NYT


    Powered by Blogger