| START | Mest lästa | Debattartiklar || Motto: Vad Säger Skriften? | Bibeltolkningsprinciper || TACK GODE GUD! DU LEVER ÄNNU! VÄLKOMMEN HIT! || höger-kol.: Art. på Denna Sida | Tio senaste | ARKIV |

CID - CARL INGEMAR DAGMAN - KRISTENDOM & SAMHÄLLE +
<$BlogRSDURL$>
GUDS ORD [dgggb] & MÄNNISKORS

GUD MED DIG! | | Jesaja 7:14 | | Genesis 28:15 | | GOD WITH YOU!
+ + +

+ VALET 2014 & 2018 - Socialism & Islamism contra Kristen civilisation +
lördag, september 25, 2010

  "Reinfeldt borde pressa MP och S" - Dick Erixon på DagensPS Opinionen


2010-09-25 lö kl.  cid KOMMENTAR till Erixons artikel

VALETS VINNARE SKALL REGERA

Dick Erixon [ fre 24 sep ] citerar med gillande Norrköpings Tidningar, som fre 24 sep. i ledaren "Reinfeldt måste våga pressa de rödgröna" skriver:

"Reinfeldt bör vara beredd på att omedelbart pröva sitt förtroende i riksdagen och om så skulle bli nödvändigt avgå. Låt Sahlin & Co ta smällen!"

Detta är absurt! Dick Erixon kan mer om politik än de flesta, och förstår säkert också det politiska spelet bättre än de flesta, och ändå dristar jag mig att tycka att detta är helgalet. Lär av socialdemokraterna! De satt lugnt kvar så länge de inte förlorade. Erixon har själv skrivit just det tidigare. Det känns som om han bytt åsikt.

Något nytt har hänt. Man har till och med på DN:s ledarredaktion sagt att en epok är till ända [ Läs här ], bara det att DN kan skriva så om vänsterns förlust är ju fantastiskt.

Socialdemokraternas förlust, två gånger i rad, visar att något har verkligen hänt. Mona Sahlin verkar att ha fattat det bättre än någon annan, det inger visst hopp för deras framtid.

Den större delen av väljarna har tydligt i två val efter varandra, tydligare för varje gång, sagt tack och adjö till vänsterpolitik. Alliansen, Reinfeldt och Moderaterna är de stora vinnarna.

Sverigedemokraterna är också vinnare. SD är större än både kommunisterna och kristdemokraterna. Det är ett resultat som måste få synas i politiken denna regeringsperiod.

Dessutom måste man inse - vilket man gör om man har markkontakt - att många prioriterat att bli av med vänstern för all överblickbar framtid (20-30 år), men det betyder inte att man inte sympatiserar med mycket SD säger!

SD har stor tillväxtpotential, och det alldeles oberoende av hur man agerar emot eller för dem. Detta måste man inse och ta till sig, och det är kanske ännu svårare för etablissemanget i allmänhet - eftersom de samfällt fastnat i fördömanden av det de inte på allvar prövat - än det är för (s) att låta deras förlust av den dominerande makten i Sverige sjunka in.

Om denna prognos för SD är rimlig så måste Alliansen mer än de rödgröna, inse att man kan inte behålla makten om man inte lär sig att samarbeta med SD.

Hellre samarbeta med SD än att ge makten tillbaka till vänstern och våldsutövande och laglösa kommunister.

Vänstern KAN inte komma med något argument som förtjänar att tas på allvar emot att Alliansen samarbetar med SD på det sätt som socialdemokrater samarbetade med kommunisterna förr. Att (s) samarbetar med (v) nu diskvalificerar dem mer än övernog ifråga om att kritisera Alliansen för ett samarbete med SD som är mindre omfattande än det (s) nu bedriver med (v) som i hjärta och själ är våldsromantiker och utopister av en otäckt farlig typ, med sympatier för massmördare som Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot och alla de andra.

Självklart skall Alliansen sitta kvar

Självklart skall Alliansen inte samarbeta med vänstern.

(mp) är vänster, både alliansmässigt, historiskt, och sakligt i deras aktuella politik, vilket de själva tydligt markerat nu efter valet.

Svenska folket vill inte längre ha socialism - det är det viktigaste valresultatet. Det SKALL synas i Alliansregeringens politik.

Att regera med hjälp av stöd från antidemokratiska kommunister det har socialdemokraterna kunnat komma undan med. Ohly är inte bara kommunist han är anti-demokrat, vilket han visade på valnatten då han uppmanade till "utomparlamentariska" metoder. Det betyder laglöshet och våld, i bästa fall begränsat till den typen av laglöshet som kläs i lögnaktiga kläder och vackra namn ("civil olydnad").

Vänstern använder våld, och har använt våld sedan de kom till Sverige, och dagens vänstergrupper har redan före Ohlys (offentliga) uppmaning till våld, använt våld inte minst mot sverigedemokrater. Detta diskvalificerar Vänsterpartiet från samarbete med alla partier som inte bara kallar sig utan också är demokratiska. Vänstern är i grund och botten anti-demokratisk till sina grundidéer. Socialism innebär upphävandet av all privat egendom, (s) har i Sverige tagit ifrån oss rätten till vår egen lön genom stöldhöga skatter.

Det enda respektfulla mot svenska väljare är att Reinfeldt ger SD ett och annat mot att de stöder Alliansen, passivt eller aktivt. Det mest sannolika är också att det kommer bli nödvändigt hur man än agerar. Bättre då att göra då efter eget val, innan man blir tvungen, då kan man bättre bestämma villkoren.

Det man  måste börja med är att ifrågasätta etiketten man så okritiskt och envist upprepar, likt vackra färgsprakande papegojor. På alla håll är man mystiskt överens om att SD förtjänar att kallas främlingsfientliga. Men ingen har bevisat det utifrån deras program. BEVISA detta eller sluta!

Be om ursäkt eller bevisa! Åtminstone:  Börja diskutera sakfrågorna om invandringen!

Det kommer att bli värre och svårare för varje vecka man skjuter på detta. Det må vara obehagligt, men just därför är det bättre att göra det snarast. Alliansen kan bara förlora på att undvika den nödvändiga omprövningen av rättvisan i att stämpla ut SD och tiga i invandringsfrågorna.

***

Här följer nu de kommentarer jag skrev på DagensPS Opinionen under Erixons artikel [ Läs här ].

- - - -
2010-09-24 09:39

Dick, du förvånar mig! Varför skall Alliansen begära förtroende? De har redan fått förtroende! OM inte Miljöpartiet vill samarbeta, så finns SD. Valets viktigaste resultat är förlusten för (s), med vilka (mp) samarbetar. Det är mer logiskt att samarbeta med SD. Alla som säger att SD är rasister eller främlingsfientliga, är inte de själva både svensk- & äldrefientliga? Visa mig en definition på främlingsfientlighet som drabbar SD mer än andra!

- - -

[Detta inlägg tas med för sammanhangets skull]

Anonym 2010-09-24 10:13

 Carl, "...uttryck för avståndstagande från eller fientlighet mot främlingar, grundat på kulturella skäl,..." Var ju inte så svårt.

- - -

2010-09-24 11:01

 Bäste Anonym! (Varför anonym? Du har ju en "ofarlig" åsikt?) Du säger inte var du fått definitionen ifrån, men oavsett var, så träffar den inte SD i deras uttalade politik. Vad de som personer tycker har ju inte med saken att göra. OM det vore det saken handlade om skulle ju väldigt många osm nu gömmer sig bakom vackra bekännelser drabbas av samma dom. Definitionen träffar samtidigt dem som föraktar det svenska, den svenska kulturen, en del förnekar till och med att den finns.

*

AKTUELLT
bibelpank anka om kvinnans jämlikhet
Del 1. §§ 1-31 ; Del 2. §§ 32-64 ; Del 3. §§ 65-80 ; Del 4. §§ 81-90 ; Del 5. §§ 91-120 Del 6. §§ 121--
*


LÄS OCKSÅ PÅ DENNA BLOGG:
* Dödsstraffet, Gud, Bibeln, Kristenheten & Dagen [ Läs här ]
* dödsstraffet, bibeln & små steg bort från lögn [ Läs här ]
* Är bistånd & diakoni till icke-troende bibliskt? [ Läs här ]
* Om Lydnad & Olydnad, Mot Gud & Människor, Enligt Bibeln & Vår Tids Kristenhet [ pdf ]
* Hur mycket kan man ändra på och ändå hävda att man har BIBELN SOM HÖGSTA NORM? [Läs här]
* Dubbelheten inför Guds Ord kan inte bestå [ Läs här ]
* cid bloggens motto: "VAD SÄGER SKRIFTEN?" [Läs här]
* cid bloggens tolkningsprinciper: Ständig Efterskrift [Läs här]
* * * *
LÄS MER PÅ NEWSMILL:
2010-07-05 Kritik av Manifest för Samvetsfrihet [Newsmill] [ Läs här ]
2009-09-01 ÖPPET BREV till PASTOR SWÄRD (EFK) med Bibeln som "rättesnöre" Newsmill [ Läs här ]
2009-08-25 SKRIFTENS AUKTORITET SPLITTRAR - KYRKAN DELAS I GUDLÖSA & HYCKLARE, e.g. EFK & Pastor Swärd Newsmill [ Läs här ]
2009-07-31 DEN AVFALLNA SVENSKA KYRKAN Newsmill [ Läs här ]
2009-07-20 PASTOR SWÄRDS BIBELHYCKLERI [ Läs här ]
2009-07-03 GARDELL & DEN AVFALLNA KYRKAN [ Läs här ]
2009-04-09 Hellre ärliga ateister än hycklande bibelbekännare [ Läs här ]
Andra intressanta bloggar
*

Etiketter:

 


OBS!!
ARKIVERINGEN HAR ÄNDRATS!
till
lagring per datum istället för per månad!

Vänligen se "ARKIV" i höger spalten!
Content Swedish; English (starting July 2006)
Articles on Christianity & Society and
Comments on articles by others
by Carl Ingemar Dagman, Habo, Sweden
Email

Created Monday, Feb. 2, 2004
Changes in design Sept. 2006, Febr. 2008

Psalm 145 to 150 - Read from KJV

9-11 Psalm 23:4
Fear No Evil - Frukta intet ont

Psalm 9:11 [1917]
"Och må de som känna ditt namn
förtrösta på dig;
ty du övergiver icke
dem som söka dig, HERRE."

Psalm 9:11 [KJV]
"Sing praises to the LORD,
which dwelleth in Zion:
declare among the people his doings."


  LÄNK till CID på Twitter


  ARTIKLAR PÅ DENNA SIDA:

  "Reinfeldt borde pressa MP och S" - Dick Erixon på DagensPS Opinionen


  DE TIO SENASTE ARTIKLARNA:

  Öppen debatt om invandring efterlyses - Dick Erixo...
  Manifest för samvetsfrihet - kritiska anmärkningar
  Den Västerländska Kristenhetens Avfall & Undergång
  Gud gör ingen skillnad mellan människor - jude l. ...
  bibelpank dotter ogillar bibliska kvinnor
  Kvinnor som sätter Guds ord före mänsklig klokhet ...
  Pastor Swärd & "svåra" frågor - om att läsa bibeln
  skapelseberättelsen: kvinnan är underordnad mannen...
  Kyrkan har inget uppdrag att driva jämlikhet - bib...
  bibelpank anka (3) om jämlikhet i skapelsen  ARKIV


  REKOMMENDERAS - MEST LÄSVÄRDA I SVERIGE

  DICK ERIXON - Sveriges mest läsvärde politiske kommentator

  VÄRLDEN IDAG - Sveriges mest utmanande tidning (nåja)

  MOST RECOMMENDED

  RealClearPolitics - the best every day

  LÄNKAR TÄNKVÄRDA ARTIKLAR

  Sverige
  - ENPARTISTATEN?

  2003-07 | DSM | Intervju med Hans Bergström: "Sverige har blivit en ENPARTISTAT och ingen reagerar"

  2004-02-19|SvD|Maktmonopol|Emil Uddhammar

  2004-02-07|SvD Bränn.|Johnny Munkhammar|Den stora staten faller

  2004-01-21 on|DN Ledare|Efter 44 år i följd 1932-1976,innebär perioden 1994-2006 ytterligare 12 obrutna år

  1987-09-25|SvD|Hans L Zetterberg|(s)ekten som blev statskyrka

  - HÄLSO & SJUKINDIKATIONER
  Sverige i fara! - Artikelsamling

  EU & USA
  2002-12|American Enterprise|Karl Zinsmeister|Bird's Eye|Old and In the Way (USA and Europe)|*MÅSTE LÄSAS!!

  USA
  Harper's Weekly

  IRAQ
  2004-02-26|NPQ Global Viewpoint|Condoleezza Rice|on WMD & IRAQ;Preemption;Russia;Pakistan & NPT|

  2004-02-23|Weekly Standard,Vol.9,Issue 23|Robert Kagan & William Kristol| The Right War for the Right Reasons|The liberation of Iraq was abundantly justified|

  2003-11-05 | Slate | Christopher Hitchens | Restating the Case for War - Waiting for Saddam to change is what got us into this mess in the first place | fighting words - A wartime lexicon

  2003-10-20 | Weekly Standard vol. 9, iss. 6 | Robert Kagan & William Kristol | Why We Went to War: The case for the war in Iraq, with testimony from Bill Clinton

  2003-03-15 | Bildt.net | Carl Bildt | Peace for Iraq |

  2003-02-09 | bildt.net | Carl Bildt | War? Peace? |

  2003-01-28 Tu | IHT The Internatonal Herald Tribune | Carl Bildt | End the Decades of War in Iraq - Regime change in Iraq isn't optional

  2002-10-12 | bildt.net | Carl Bildt | War in Iraq?

  9/11
  2001-10-08 må | Aftonbladet | Carl Bildt | "Låt en sak stå alldeles klar: USA har inte bara rätten att slå tillbaka mot Usama bin Ladin, utan också skyldigheten att göra det" |

  2001 Sep. 12, Wednesday | Time | Lance Morrow | The Case for Rage and Retribution |

  BIBEL-LÄNKAR MM

  Andakt
  O store Gud/How Great Thou art/Wie gross bist du
  Vår Gud är oss en väldig borg
  Daglig resekost, ur Luthers verk
  Ljudfiler på dagen.com
  - Lewi Pethrus: Bakgrund till "Löftena kunna ej svika"
  - Einar Ekberg: "Löftena kunna ej svika"
  - C G Hjelm: "Gör verkligheter av möjligheter"

  Sv. kyrkan
  Sv. kyrkans Bekännelseskrifter
  Olavus Petri: Ur "Förmaning till alla evangeliska predikare"

  Dr. Martin Luther
  Martin Luther 1483-1546, Project Wittenberg
  Luthers 95 teser, 1517 [danska + latin]
  The 95 Theses [även ty +fi]
  Martin Luthers Lilla katekes
  Schmalkaldiska artiklarna
  - Om synden
  - Om lagen
  - Om evangeliet
  - Huru en människa blir rättfärdig inför Gud, och om goda gärningar
  Om påvens makt och överhöghet
  Om en kristen människas frihet
  Om den trälbundna viljan
  - Om trons visshet
  - Skriftens klarhet
  Stora Galaterbrevskommentaren
  - FEMTIO LYSANDE FÖRTJÄNSTER HOS DEN EGNA RÄTTFÄRDIGHETEN
  - "Alla de som låta det bero på laggärningar äro under förbannelse"
  Verteidigungsrede auf dem Reichstag zu Worms 18. April 1521

  John Wesley
  John Wesley's Sermons

  Biblar
  Luthersk Nätbibelskola
  Bibeln 1917
  Folkbibeln
  bibeln.se
  Die Bibel, Martin Luthers berömda, 1534
  Crosswalk.com Bible Study Tools
  King James Version
  Greek NT, Nestle-Aland
  Bible Gateway
  Online Bibles [olika grek. NT, Septuaginta]
  Bibliotheca Biblica IntraText

  LAG & RÄTT

  Domarregler
  Olavus Petri Domareregler

  Svensk lagstiftning
  Lagrummet: Lagar och författningar
  Regeringskansliet
  Riksdagen


  ORD & SPRÅK

  Ordböcker
  SAOB
  SAOL, sjätte uppl. 1889
  SAOL, åttonde uppl. 1923

  KOLUMNISTER

  Sverige
  Per Ahlmark, DN
  Carl Bildt

  USA
  Max Boot
  David S. Brooks, NYT
  Thomas L. Friedman, NYT
  Christopher Hitchens, Slate column, Fighting Words
  Christpher Hitchens, Column, The Mirror, London
  The Christopher Hitchens Web
  Charles Krauthammer, WP
  William Safire, NYT


  Powered by Blogger